Într-un videoclip postat pe conturile sale de socializare, candidatul opoziției din turul 2 al alegerilor prezidențiale din Turcia, Kemal Kılıçdaroğlu, s-a adresat celor care au datorii pe cardul de credit.

„Cetățenilor noștri, care au probleme din cauza datoriilor de pe cardul de credit, acest apel este pentru voi… (…)  Știu că te afli într-o situație dificilă, știu și că ai dificultăți în a achita datoriile. Cunosc și dosarele din birourile de creanțe. De îndată ce venim la putere, vom aduce o soluție definitivă la datoriile personale pe cardul de credit. Trezoreria statului nostru vă va prelua datoriile de la bănci, din cauza depresiunii economice provocate de Erdoğan”, a declarat candidatul la alegerile prezidențiale din partea Alianței Națiunii și liderul CHP, Kemal Kılıçdaroğlu.

Acesta spune că „se va așeza la masă cu băncile” și că își va asuma aceste datorii „cu o anumită deducere”, oferind „facilități de plată pentru cetățenii noștri care sunt zdrobiți de datorii”.

Ce le promite Kılıçdaroğlu turcilor cu datorii la bănci?

Kemal Kılıçdaroğlu spune că dacă va fi ales, turcilor cu datorii la bănci li se va încasa doar suma principală a datoriei de pe cardul de credit, în 36 de rate lunare, iar toate dobânzile vor fi anulate. Dar pentru a beneficia de toate acestea, Kemal Kılıçdaroğlu îi cheamă la urne pe toți cetățenii turci cu drept de vot.

„Dragii mei compatrioți, 28 mai este acum mai mult decât niște alegeri, este un referendum pentru a scăpa de datoriile grele sau de a rămâne blocat în mlaștina datoriilor. Să vină la urne cei care își iubesc patria și se gândesc la viitorul lor”, mai spune candidatul opoziției în turul doi la alegerile prezidențiale din Turcia, Kemal Kılıçdaroğlu.

Un mesaj similar a fost trimis către milioane de alegători din Turcia și pe SMS, ceea ce a determinat un val de reacții negative referitor la felul în care a fost obținută baza de date de către echipa de campanie a lui Kılıçdaroğlu.

O promisiune electorală de asemenea proporții a ridicat serioase semne de întrebare din partea urmăritorilor săi de pe Twitter. Din cele peste 7.500 de comentarii făcute în primele 9 ore de la momentul postării videoclipului pe Twitter de către Kılıçdaroğlu, majoritatea reacțiilor sunt ironice și de neîncredere, apelându-l cu cuvântul „dedem” (trad. „bunicule”).

Twitter, Kemal Kılıçdaroğlu
Twitter, Kemal Kılıçdaroğlu

CITEȘTE ȘI: Rezultatele alegerilor electorale din Turcia, din data de 14 mai

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 3 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024