Turcia social-media

Direcția Generală de Securitate din Turcia (EGM) transmite că au fost arestate 43 dintre cele 179 de persoane reținute pentru că ar fi făcut postări provocatoare pe rețelele de socializare referitoare la seismele din 6 februarie.

„În urma postărilor de pe platformele de socializare cu privire la cutremure, au fost identificați și trimiși către unitățile relevante 1.161 de manageri de cont, care au fost evaluați pentru postări provocatoare cu scopul de a crea teamă și panică printre cetățeni și astfel au fost inițiate proceduri judiciare împotriva a 675 de manageri de cont, 179 persoane au fost reținute conform instrucțiunilor Parchetului General, iar 43 dintre acestea au fost reținute”, transmite Anadolu Agency.

De asemenea, au fost închise 81 de site-uri web pentru escrocherii de tip phishing, site-urile fiind create special pentru a abuza de bunăvoința cetățenilor care doreau să ajute victimele cutremurului.

În Turcia, Departamentul de combatere a criminalității cibernetice desfășoară non-stop activități de patrulare virtuală.

CITEȘTE ȘI: Două tinere au fost reținute după ce s-au rugat batjocoritor pentru încă un cutremur

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.