teoman

TEOMAN, pe numele complet Fazlı Teoman Yakupoğlu, este unul dintre cei mai apreciați artiști și compozitori din Turcia. A debutat în 1997, iar de atunci a încântat zeci de generații cu cântecele sale, o combinație excelentă între muzica rock și muzica melancolică.

De asemenea, Teoman este cunoscut pentru versurile sale, spunând uneori povești amuzante, alteori triste, dar întotdeauna magice. Tema comună a pieselor lui Teoman este singurătatea, el întruchipând vocea vieții în orașele mari, acolo unde nimeni și nimic nu poate umple golul, singurătatea existențială.

Discografie Teoman

În 1997, Teoman a câștigat premiul la „1st Roxy Music Days”, prilej cu care și-a lansat albumul de debut, „Teoman”, după care a devenit extrem de popular. A lansat în 1998 albumul „O”, în 2000 ”Onyedi”, în 2001 „Gönulçelen”, în 2003 „TeoMan”, în 2004 „En Güzel Hikayem”, în 2006 „Renkli Rüyalar Oteli”, în 2009 „Insanlık Halleri”, în 2011 „Așk ve gurur”, în 2015 „Eski bir rüya uğruna”, în 2018 „Koyu Antolojy”, iar în 2021 „Gecenin sonuna yolculuk”. Întreaga discografie poate fi consultată AICI. Videoclipurile sale pot fi urmărite AICI.

Teoman a adăugat palmaresului său și câteva filme, o carte de versuri „Insanlik Halleri”, precum și autobiografia „Fasa Fiso”.

„Dark Anthology”, albumul lansat în 2018, conține 26 de cântece reproduse într-un stil Leonard Cohen, cu o voce mai întunecată, mai joasă și uneori cu o voce șoptită.

În 2021, a lansat „Teoman and Piano” – vocea sa acompaniată de un pian, apoi „Alone” (Live), un concert live, cu voce și chitară. Cea mai recentă lansare este „Journey to the End of the Night”, în care fiecare melodie poate fi percepută ca fiind coloana sonoră a unui episod dintr-un serial.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.