Președintele Erdoğan: Putem avansa data alegerilor din 2023

Președintele Turciei, care este și președintele Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a declarat în cadrul întâlnirii de ieri cu președinții filialelor AKP că este luată în calcul ipoteza alegerilor anticipate. Pentru stabilirea datei alegerilor în Marea Adunare Națională a Turciei este nevoie de 360 ​​de voturi. Recep Tayyip Erdoğan a mai declarat că este…

Președintele Turciei, care este și președintele Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a declarat în cadrul întâlnirii de ieri cu președinții filialelor AKP că este luată în calcul ipoteza alegerilor anticipate. Pentru stabilirea datei alegerilor în Marea Adunare Națională a Turciei este nevoie de 360 ​​de voturi.

Recep Tayyip Erdoğan a mai declarat că este responsabilitatea tuturor delegaților să se asigure că Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) va trece cu succes testul alegerilor.

„Am intrat în anul 2023 cu 11.241.000 de membri”

Subliniind faptul că AKP nu numai că a câștigat toate alegerile de la înființarea sa oficială, în data de 14 august 2001, dar și-a consolidat și locul în inimile națiunii, președintele Erdoğan a declarat că cea mai evidentă manifestare a acestei puteri se regăsește în numărul membrilor de partid. În 2002, AKP avea aproximativ 400.000 de membri, iar în 2023 a ajuns la 11.241.000 membri, potrivit evidențelor anunțate de Parchetul Curții Supreme de Apel. „De fapt, în evidențele partidului nostru, această cifră se apropie de 11.393.000″, a declarat președintele Turciei, citat de Anadolu Agency.

Subliniind că nu este ușor să se ajungă la numărul record de membri într-o țară precum Turcia, unde competiția politică este acerbă, președintele Erdoğan consideră că AKP s-a ținut de promisiunile făcute. „Putem număra aceste exemple ore întregi. Cu ce ​​crezi că se confruntă opoziția în timp ce noi facem asta? Uite, 6 oameni s-au adunat în jurul unei mese de luni de zile, vorbesc și se ceartă, nu?”, a declarat președintele Turciei în fața președinților de filiale AKP. Prin această poziție, acesta a făcut referire la faptul că până la această dată, reprezentanții formațiunilor politice ale opoziției încă nu au anunțat un candidat la alegerile prezidențiale.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, este optimist în privința rezultatului alegerilor: „Vom transforma noul secol al Republicii noastre în „Secolul Turciei” cu victoria noastră la alegerile din 2023. Nu există nicio oprire pentru niciunul dintre noi până când nu vom atinge acest obiectiv”, a mai declarat președintele turc, conform Anadolu Agency.

Scenariul pentru alegerile din 2023

Cu mai puțin de șase luni înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din 2023, discuțiile legate de data alegerilor atrage atenția opiniei publice.

Un scenariu este ca alegerile să fie mutate din data de 18 iunie, care a fost convenită anterior, în data de 14 mai, din cauza sărbătorii de Kurban Bayram, din 2023 și a examenului universitar. Dacă se va păstra data de 18 iunie, cetățenii care vor merge la pelerinaj nu vor putea vota, arată într-o analiză pe acest subiect publicația Sozcu din Turcia. Opoziția din Turcia a arătat până acum că preferă păstrarea datei alegerilor, astfel că pentru decizia de schimbare a datei alegerilor sunt necesare 360 ​​de voturi în Marea Adunare Națională, iar voturile actualei puteri, AKP-MHP, nu sunt suficiente în acest demers. Jurnaliștii turci de la Sozcu mai arată că „se așteaptă ca președintele să dizolve Parlamentul și să decidă asupra datei alegerilor.”

Răspuns la „Președintele Erdoğan: Putem avansa data alegerilor din 2023”

  1. Președintele Erdoğan: Alegeri electorale în data de 14 mai » Turcia News

    […] urmă cu câteva zile, președintele turc anunțase că va fi luată în calcul ipoteza alegerilor anticipate. Dacă ar fi fost păstrată data inițială, 18 iunie, din cauza sărbătorii de Kurban Bayram […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: