locuințe Istanbul

Pentru că în ultima perioadă au fost semnalate tot mai frecvent derapaje în relația proprietar – chiriaș,  guvernul turc reglementează acest proces. Unul dintre primii pași se referă încheierea contractelor de închiriere.

Până la sfârșitul anului 2024, contractele de închiriere vor fi întocmite prin aplicația guvernamentală „e-Devlet” („e-Guvernare”).

După discuțiile purtate cu 291 de instituții și organizații din domeniul imobiliar, Ministerul Trezoreriei și Finanțelor a evaluat 900 de propuneri în cooperare. În acest context, Ministerul a pus în aplicare un plan de acțiune care acoperă perioada 2023-2025, conform informațiilor postului NTV, citat de Cumhuriyet.

Contractele de închiriere vor fi întocmite electronic pentru a sprijini procesele decizionale și pentru a realiza studii de analiză a riscurilor.

Reamintim că guvernul turc a impus de la 1 iulie 2022, ca rata de creștere a chiriei să fie limitată la 25%. În mod normal, rata de creștere era determinată în funcție de media pe 12 luni a inflației de consum. Cu toate acestea, din cauza inflației din Turcia, chiriașii s-au confruntat cu creșteri nefiresc de mari.

Astfel, funcțiile aplicației digitale e-Devlet care vin în sprijinul cetățenilor sunt tot mai variate, de la informații legate de impozite, proprietăți, facturi, pensie și vechime în muncă, asigurările sociale și de sănătate etc.

CITEȘTE ȘI: La Bodrum, chiriile au crescut de până la 10 ori, în 3 ani

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.