Marmara de Nord, noua autostradă a Turciei, cu o lungime de 400 de km

Turcia a inaugurat azi cea de-a 6-a secțiune a autostrăzii Marmara de Nord, care leagă Asia și Europa și care va ușura transportul în regiunea Marmara, perimetru în care se află cele mai mari zone industriale ale Turciei. Tunelurile cu 4 benzi ale autostrăzii sunt cele mai lungi tuneluri de acest tip din lume.

Autostrada „Kuzey Marmara” (Marmara de Nord) are o lungime totală de 400 de kilometri, inclusiv drumurile de legătură, cu 14 viaducte, 37 de poduri, 3 tunele, 19 pasaje, 43 pasaje subterane și 118 canalizări în partea europeană , iar în partea asiatică, sunt construite un total de 16 viaducte, 106 poduri, 5 tuneluri, 54 de pasaje, 53 de pasaje subterane și 481 de canalizări.

Autostrada Nord Marmara leagă Regiunea Marmara la Regiunea Egee și Anatolia Centrală printr-o rețea de autostrăzi, astfel că drumul de la Istanbul la Bursa se va face în 1,5 ore, de la Istanbul la Izmir în 3,5 ore, de la Istanbul la Eskișehir în 2,5 ore, iar de la Istanbul la Ankara în 3,5 ore.

Autostrada contribuie la dezvoltarea investițiilor industriale din regiunea Marmara și va fluidiza traficul spre aeroportul Istanbul, în special în punctele de trecere ale Bosforului.

Puteți afla cu ușurință taxa de taxare pe care o veți plăti în funcție de clasa vehiculului dvs. din meniul „Tranzacții online” de pe site-ul Kuzey Marmara Otoyolu.

Turcia a cheltuit doar în ultimii 18 ani aproximativ 880 miliarde de lire turcești (88 miliarde de euro) pentru investiții în transport.