Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, va efectua o vizită de două zile în Turcia în perioada 6-7 aprilie, conform presei din Turcia.

În cadrul întâlnirilor, cele două părți vor discuta despre comerț, energie și relații bilaterale, precum și despre conflictul din Siria, războiul Rusia-Ucraina și problema din Karabakh.

Rusia a amânat recent o discuție la Moscova care ar fi adus la aceeași masă oficiali din Turcia, Siria și Iran.

Turcia dorește legături strânse cu Rusia, încercând să medieze o soluție pentru conflictul cu Ucraina, dar încercând în același timp să echilibreze legăturile cu Kremlinul și Occidentul, care se opune din ce în ce mai mult Moscovei pe măsură ce conflictul din Ucraina escaladează.

Reamintim că ăreședintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că omologul său rus Vladimir Putin ar putea veni în Turcia în data de 27 aprilie pentru a participa la ceremonia de inaugurare a centralei nucleare Akkuyu.

Anterior, președintele turc a declarat că vrea să aducă Rusia și Ucraina la masa negocierilor și să pună astfel capăt războiului. Acesta a declarat recent că a purtat discuții atât cu Kievul, cât și cu Moscova cu scopul de a aduce Rusia și Ucraina la masa negocierilor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.