Potrivit Institutului Național de Statistică din Turcia (TUIK), în luna mai inflația a crescut la 73,50%. Această rată este cea mai mare din ultimii 24 de ani. În luna aprilie, rata inflației a fost în Turcia de 69,97%.

Institutul Național de Statistică nu a publicat lista de prețuri pentru coșul de articole, ceea ce a ridicat semne de întrebare referitoare la modul de calcul.

Camera de Comerț din Istanbul (ITO) a anunțat că prețurile cu amănuntul din Istanbul au crescut cu 87,35% în luna mai, față de aceeași perioadă a anului precedent și cu 5,84% față de luna precedentă.

Grupele cu cea mai mare creștere față de aceeași lună a anului precedent au fost transporturile cu 107,62%, alimentele și băuturile nealcoolice cu 91,63% și bunurile de uz casnic cu 82,08%.

În luna mai, a fost înregistrată o creștere a pachetelor turistice cu o rată medie lunară de 71,04%. Transportul aerian a ocupat locul doi, cu o rată de creștere de 14,98%.

Presa turcă semnalează faptul că şeful Direcţiei Statistica Preţurilor din Institutul Național de Statistică, Cem Baş, a demisionat luna trecută și că au fost operate mai multe schimbări în organigrama instituției.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024