Istanbul zăpadă

Vremea rea s-a instalat la Istanbul în această dimineață, iar autoritățile spun că furtuna va continua pe tot parcursul nopții. Vântul bate cu viteze de 60-90 km/h. Meteorologii turci spun că „valul siberian” își va face simțită prezența până joi.

Din această după-amiază, la Istanbul sunt așteptate ninsori abundente. De altfel, în zonele mai înalte ale Istanbulului zăpada a început deja să creeze probleme în trafic. În Pendik, Çekmeköy și Beykoz a nins abundent, iar în Silivri cantitățile de precipitații au fost mari.

Istanbul: Linii de feribot anulate din cauza vremii

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în această dimineață au fost anulate cursele de feribot City Lines pe rutele: Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Üsküdar-Aşiyan, Maltepe-Adalar şi Beşiktaş-Adalar.

Cursele feribot IDO, de la Istanbul la Bursa, au fost de asemenea anulate din cauza condițiilor meteorologice.

Autoritățile recomandă locuitorilor să nu iasă din case

Primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, a avertizat locuitorii ca după ora 17 să iasă din case doar pentru situații urgente. „Permiteți-mi să precizez că este un avertisment important, să nu ieșiți și dacă o veți face, să folosiți transportul în comun,” a recomandat Ekrem İmamoğlu.

Primăria Istanbul dă asigurări că 9.649 de angajați sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie: „Echipele noastre vor lupta împotriva zăpezii cu vehiculele pe care tocmai le-am achiziționat, cu un sistem inteligent de intervenție. Plugurile pentru zăpadă pe ruta Metrobus vor deservi non-stop.” 

Puncte de sprijin cu ceai și alimente

În 40 de puncte ale Istanbulul vor fi puncte de sprijin cu alimente și ceai, amplasate în 9 stații de metrou. În caz de necesitate mai pot fi suplimentate cu încă 40 de puncte de intervenție.

Istanbul: rețea de drumuri de 4.023 km

Pentru rețeaua de drumuri de care e responsabilă Primăria Istanbul, care are o lungime de 4.023 de km, sunt stabilite 598 de puncte de intervenție pentru deszăpezire. Până acum, au fost deja folosite 260 de tone de sare și 46 de tone de soluție anti-îngheț.

Primăria a pregătit un stoc de 257.000 de tone de sare și a fost suplimentat și numărul de utilaje pentru intervenție în zonele rurale ale Istanbulului.

Protecția cetățenilor fără adăpost și a animalelor străzii

Autoritatea locală a luat deja măsuri și pentru protejarea cetățenilor fără adăpost. „În prezent, avem 700 de oaspeți fără adăpost pe care i-am detectat pe teren și i-am transportat în zonele noastre de cazare”, a spus primarul Istanbulului.

„Noi nu doar găzduim. Pe lângă nevoile lor de adăpost, le satisfacem și toate nevoile legate de îmbrăcăminte, îmbrăcăminte și alimentație. Vom oferi trei mese pe zi acestor cetățeni”, a completat Ekrem İmamoğlu.

Pentru animalele de pe străzi, au fost pregătite 2 tone de hrană uscată cu valoare nutritivă ridicată.

Aeroporturi: Sute de zboruri

Compania aeriană Turkish Airlines (THY) a anunțat că din cauza condițiilor meteo au fost anulate mai multe zboruri în zilele de 5 și 6 februarie, atât pe Aeroportul Istanbul. câr și pe Aeroportul Sabiha Gokcen.

Pasagerii ale căror zboruri au fost anulate pot realiza tranzacțiile de schimbare/retur prin intermediul aplicației Turkish Airlines sau al site-ului web.

Datorită condițiilor meteo, numărul curselor anulate este posibil să crească iar măsura săptămână fie valabilă și mâine, 6 februarie.

Aeroportul Sabiha Gokcen a anunțat că din cauza ninsorilor și a condițiilor meteorologice nefavorabile, începând cu ora 17.00 traficul pe aeroport se va reduce 20%, titrează presa din Turcia.

Ninsori abundente, cursuri suspendate

Din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore în mare parte din Turcia, au fost suspendate cursurile elevilor pentru 1-2 zile în provinciile: Isparta, Kayseri, Hakkari, Bayburt, Malatya, Sivas, Adıyaman, Bitlis, Muș, Bingöl, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep și Şanlıurfa.

CITEȘTE ȘI: Istanbul City Card pentru turiști. Care sunt noile tarife pentru transportul în comun

Un comentariu la „Istanbul: zăpadă și vânt puternic. Sute de zboruri au fost anulate

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024 alegeri Turcia Erdogan, sursa foto Cumhuriyet alegeri Turcia