incendiu Marmaris

Un incendiu puternic a început seara trecută, în jurul orei 20, în zona forestieră din districtul Marmaris, provincia Muğla. Deoarece pe timpul nopții intervenția aeriană de stingere a incendiului a fost oprită, operațiunea a fost reluată de la prima oră a zilei, cu 14 avioane și 20 de elicoptere.

incendiu Marmaris
incendiu Marmaris

Pompierii și angajații Direcției Regionale Silvice Muğla au intervenit în doar 8 minute de la semnalarea incendiului, însă din cauza flăcărilor puternice, care creșteau odată cu efectul vântului, acestea au fost imposibil de controlat. Astfel, intervenția aeriană de stingere a incendiului a fost întreruptă la lăsarea serii.

În acest timp, un număr mare de echipe de intervenție din provinciile İzmir și Antalya au fost direcționate către Muğla. Aproximativ 600 de muncitori silvici au intervenit pentru stingerea incendiului, cu sprijinul a 144 de stropitoare cu apă și 13 utilaje de construcții.

Ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Vahit Kirişci, spunea într-o postare pe rețelele de socializare că urmărește evoluția incendiului din Marmaris de la Centrul de Management al Incendiului.

Locuitori evacuați din calea focului

Din cauza incendiului, casele aflate în zona rezidențială din apropiere au fost evacuate. Mai exact, în 30 de case din localitatea Bördübet au fost demarate proceduri de evacuare din cauza apropierii flăcărilor de zonele de locuit.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, incendiul a fost depistat de echipe aparținând Forțelor Navale din regiunea Marmaris și raportat apoi Direcției Generale pentru Silvicultură.

incendiu Marmaris
incendiu Marmaris

Instituția care se ocupă cu managementul dezastrelor și situațiilor de urgență din Turcia (AFAD) a anunțat că au fost desemnate și puse în alertă echipe din 8 provincii să răspundă incendiului din zona forestieră din districtul Marmaris din Muğla. Astfel, în declarația făcută pe contul de Twitter al AFAD, se arată că au fost repartizate echipe AFAD din Burdur, Aydın, Denizli și Antalya și au fost puse în alertă chipele AFAD din Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir și Ușak.

În plus, au fost alocați un total de 1393 de persoane, 338 de vehicule și 35 de echipamente de construcții. S-a anunțat că 2 stații de bază mobile au fost expediate în regiune cu Camionul de coordonare mobil AFAD.

De asemenea, pentru stingerea incendiului, au fost trimise în regiune 7 vehicule de răspuns la incidente sociale (TOMA) din corpul Departamentului de Poliție Muğla. Totodată, alte 12 vehicule TOMA din provinciile învecinate au fost trimise pentru întăriri.

De unde a început focul?

Flăcările au pornit din zona Amazon Bay Bördübet și s-au extins pe o zonă largă în scurt timp, avansând rapid spre Golful Otluk. Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat se fac cercetări dacă e vorba de un sabotaj sau o cauză naturală care a declanșat incendiul.

Direcția de Comunicații a lansat un avertisment de dezinformare, provocare și manipulare cu privire la acest incendiu. În declarația făcută pe Twitter se arată că e important să urmărim canalele oficiale împotriva tuturor tipurilor de dezinformare, provocări și manipulări care vizează ordinea publică.

Un comentariu la „Incendiu extrem de puternic în zona forestieră din districtul Marmaris

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.