Autostrada Datça-Marmaris a fost închisă circulației, din cauza incendiului de pădure

După 4 zile de luptă cu incendiul de pădure de la Marmaris, autoritățile au decis închiderea autostrăzii Datça-Marmaris.

Incendiul, care a izbucnit în districtul Bördübet din districtul Marmaris din Muğla, marți seara, continuă și în a patra zi.

De mai bine de 60 de ore echipele de intervenție se luptă cu flăcările, care se îndreaptă de la nord la sud, spre İçmeler. Fumul și cenușa au ajuns și în centrul orașului Marmaris din provincia Muğla.

Potrivit prognozei meteo, astăzi este de așteptat ca vântul să atingă cea mai mare viteză la rafală, 30-40 km pe oră, între orele 09.00-16.00.

Intervenția de stingere a incendiului pe cale aeriană a fost reluată în această dimineață la ora 06:00, însă, din păcate, aeronavele care intervin în stingerea incendiului nu au capacitatea de a ateriza și decola de pe mare, astfel că acestea aterizează pe Aeroportul Dalaman pentru a fi alimentate pe apă, apoi revin în zona de incendiu. O ieșire durează aproximativ o oră, iar un avion trebuie să zboare aproximativ 70 de km pentru a alimenta la aeroport.

Potrivit declarației Direcției Generale Silvice (OGM) se intervine cu 48 de elicoptere, 13 avioane și 20 de utilaje TOMA aparținând Poliției și Jandarmeriei.

Primarul zonei metropolitane Muğla, Osman Gürün, a declarat că au ars 2.884 de hectare de teren, echivalentul a aproximativ 3.500 de terenuri de fotbal.

Într-o postare pe contul său de Twitter, ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că 29 de persoane au fost afectate de incendiul forestier din Marmaris, iar 12 dintre ele au fost duse cu ambulanțele la spital.

Incendiul a amenințat unele case, astfel că au fost evacuate mai multe gospodării, cu sprijinul soldaților și poliției.

Perimetrul afectat de incendii se află într-o zonă apropiată de Palatul Prezidenţial de Vară din Golful Okluk.

Camera de Comerț din Marmaris a pregătit câteva hoteluri pentru cazarea celor evacuați din casele lor din cauza flăcărilor, din regiunea Değirmenyanı.

Efortul depus de echipele de intervenție este imens. Chiar dacă nimeni nu are voie să pătrundă în zonele de incendiu cu excepția ofițerilor și a persoanelor cu certificate AFAD, sute de voluntari depun eforturi mari pentru stingerea incendiului. Aceștia comunică prin social-media care sunt nevoile imediate: alimente, apă potabilă, adăposturi pentru echipamentele de stingere, generatoare, baterii, lanterne de mână și de cap, precum și creme unguent pentru arsuri și analgezice.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.