În perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2023, la UNIQ Expo din Istanbul puteți vizita expoziția „Comorile lui Tutankhamon”. Expoziția oferă o ocazie de neratat de a arunca o privire mai atentă la cea mai mare și mai incitantă descoperire a secolului trecut.

Comoara celebrului faraon Tutankhamon, care a doborât recorduri de vizitatori în întreaga lume, este de astăzi în atenția celor fascinați de Egiptul Antic, de istoria artei și de arheologie.

Expoziția cu artefactele de neprețuit găsite în mormântul lui Tutankhamon, care a ajuns pe tron ​​la vârsta de 9 ani în urmă cu mai bine de 3300 de ani, a avut un succes colosal în muzee din multe țări: Marea Britanice, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia și Franța.

În această expoziție, vizitatorii din Turcia vor avea șansa de a descoperi comorile găsite în mormântul „regelui-copil” Tutankhamon, exact așa cum erau atunci când au fost descoperite în 1922, de arheologul Howard Carter.

Conținutul expoziției

Expoziția include replici unu-la-unu a peste 400 de artefacte de neprețuit, cum ar fi: sicriul din aur masiv, mumia și masca funerară făcută din aur și pietre prețioase, arme și mobilier. Comorile și camerele funerare ale lui Tutankhamon sunt expuse exact așa cum erau când au fost descoperite de Howard Carter, în 1922.

În cadrul expoziției se vor derula și proiecții video referitoare la Egiptul Antic, Tutankhamon, dar și la arheologul și egiptologul Howard Carter.

Organizatorii spun că expoziția, care a inspirat și entuziasmat oameni de toate vârstele din întreaga lume, va fi cel mai important eveniment istoric, cultural și artistic din Istanbul din ultimii ani.

Programul expoziției

Conform site-ului oficial, programul expoziției este:

  • luni: 11.00 – 18.00
  • marți: 11.00 – 18.00
  • miercuri: 11.00 – 19.30
  • joi: 11.00 – 18.00
  • vineri: 11.00 – 21.30
  • sâmbătă – duminică: 10.00 – 21.30

Prețul unui bilet este de 250 TL, dar există oferte speciale pentru familii sau grupuri.

Biletele pot fi procurate de pe Biletix, sau Mobilet

Adresa: UNIQ EXPO İSTANBUL, Huzur Mh., Maslak Ayazağa Cd. No:4, 34485 Sarıyer/İstanbul

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.