Aplicația Hes Code

În Turcia, pentru a avea acces în mijloacele de transport comun, în spatiile de cazare, obiective turistice, restaurante sau în centrele comerciale, orice cetățean turc, rezident sau turist va trebui să prezinte „HES Code”, un QR cod de identificare unic.

Acesta poate fi obținut de cetățenii străini prin trimiterea unui mesaj SMS la numărul 2023 (disponibil doar în Republica Turcia, iar pentru a fi validat, mesajul trebuie să fie transmis de pe un număr din rețeaua de telefonie mobilă turcă) cu textul „HES (spațiu) Cetățenia (spațiu) Seria pașaportului (spațiu) anul nașterii (spațiu) numele de familie”.

Exemplu: „HES ROM 0555551112 1992 POPESCU”.

De asemenea, codul HES poate fi obținut de cetățenii rezidenți în Turcia și de cetățenii turci, prin intermediul aplicației de telefonie mobilă „Hayat Eve Sığar”, disponibilă în App Store și Google Play.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024