spital Bodrum

Din data de 7 noiembrie va deveni funcțional noul spital de stat din Bodrum, cu o capacitate de 150 de paturi. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de președintele organizației AKP Bodrum, Osman Gökmen.

Recent au fost numiți 18 medici, dintre care 15 specialiști la Spitalul de Stat din Bodrum. De asemenea, și la spitalul de stat din Milas au fost numiți 11 medici noi. Deoarece în ultimele luni de zile mai mulți medici din spitalele de stat din Bodrum și Milas fie s-au pensionat, fie au demisionat, au fost necesare noi numiri, deoarece apăruseră mari decalaje în programările pacienților la medicii de specialitate.

Reamintim că în Turcia, medicii nu pot lucra și în unitățile medicale de stat și în cele private. Din cauza costurilor ridicate din spitalele private, în ultima perioadă unitățile medicale de stat au fost luate cu asalt de pacienți.

Bodrum, orașul a cărui populație s-a triplat în ultimii 2 ani

Necesitatea unui nou spital de stat la Bodrum era cu atât mai mare, cu cât de la începutul pandemiei numărul de locuitori a crescut foarte mult.

Deși oficial numărul locuitorilor era raportat în 2021 de 187.284 persoane, numărul real al locuitorilor este mult mai mare, întrucât mulți dintre cei ce locuiesc în Bodrum au înregistrate și alte rezidențe pe teritoriul Turciei.

Primarul orașului Bodrum, Ahmet Aras, a declarat în urmă cu un an de zile că odată cu pandemia, populația s-a triplat. Acesta spune că în prezent populația este de cel puțin 600.000 locuitori.

Recent în Turcia a mai fost inaugurat încă un spital de stat, cu o capacitate de 4.050 de paturi, la Ankara.

Un comentariu la „Un nou spital de stat la Bodrum, cu o capacitate de 150 de paturi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.