Odunpazarı Modern Museum

Odunpazarı Modern Museum (OMM), fondat în 2019 în orașul Eskişehir, figurează printre cele mai impresionante clădiri ale ultimilor 100 de ani, conform prestigioasei publicații de arte vizuale ARTnews, din New York.

De asemenea, poziționat într-unul dintre cele mai progresiste orașe din Turcia, Eskişehir, OMM este situat în Odunpazarı, care se află în Lista UNESCO de patrimoniu cultural mondial.

Odunpazarı Modern Museum Eskișehir
Odunpazarı Modern Museum Eskișehir

Publicația americană punctează faptul că prin creativitatea arhitecților, clădirile multor muzee pot funcționa ca opere de artă în sine, iar în unele cazuri, aceste clădiri au devenit la fel de identificabile ca și capodoperele din colecțiile muzeelor.

Clădirea muzeului din Eskişehir a împrumutat elemente ale caselor otomane din lemn. Odunpazarı înseamnă „piață a lemnului” și este, de asemenea, numele regiunii în care se află instituția.

Odunpazarı Modern Museum Eskișehir
Odunpazarı Modern Museum Eskișehir

Designul, care poartă semnătura firmei de arhitectură japoneză Kengo Kuma & Associates, seamănă cu o cabană elegantă din bușteni, cu structuri interconectate, compuse din grinzi din cherestea laminată. Pentru acest proiect, s-a dorit reconfigurarea caselor otomane, cu specificul ferestrelor de la etajele superioare, care sunt uneori poziționate în unghiuri puțin probabile.

Faimosul birou de arhitectură KKA este recunoscut pentru utilizarea minimă a betonului și preferința pentru materiale naturale, cum ar fi lemnul, piatra și hârtia. Aducând un omagiu atât arhitecturii locale din Odunpazarı, dar și celei otomane și celei tradiționale japoneze, designul OMM este evidențiat de patru componente majore: geometrie, lumină, stivuire și cherestea.

Odunpazarı Modern Museum (OMM), alături de celelalte muzee ale din regiunea Eskișehir, reprezintă un punct de întâlnire pentru localnici și turiști deopotrivă, de la deschiderea sa pe 7 septembrie 2019.

Detalii vizitatori

Program:

  • Marți, joi, vineri, sâmbătă: 10.00-18.00
  • Miercuri: 10.00-20.00
  • Duminică: 11.00-18.00
  • Luni: închis

Prețul biletelor:
Intrare generală: 20 TL
Bilete cu reducere: 15 TL (Studenți cu vârsta peste 12 ani, profesori, 65+)
Intrare la grup: 18 TL

Despre Eskişehir

Regiunea cunoscută astăzi sub numele de Eskişehir are o istorie care începe în 3000 î.Hr., dar a înflorit sub selgiucizi și, în cele din urmă, sub otomani.

După ce Turcia a fost declarată republică, Eskişehir a căpătat statutul de provincie în 1925, iar astăzi este unul dintre cele mai viabile oraşe din Turcia, cu o viață culturală susținută, pe tot parcursul anului, studenţii reprezentând 15% din populaţia totală.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Istanbul de 1 Mai, sursa foto: Sozcu foto: Oğuz Yeter/Anadolu Agency Facebook, Özgür Özel președintele Erdogan turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency