Filmul „Triangle of Sadness”, coprodus de Franța, Germania, Turcia, Anglia, Suedia, Elveția, SUA și Grecia a primit 3 nominalizări la cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar.

Coproducția TRT „Triangle of Sadness” a fost nominalizată la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu. Potrivit declarației făcute de TRT, „Premiile Academiei” vor fi decernate în cadrul unei ceremonii în data de 12 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

„Triangle of Sadness” este o satiră socială, care spune povestea unui cuplu de tineri, Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), care merg într-o croazieră pe un iaht de lux, alături de pasageri miliardari.

Palmaresul filmului „Triangle of Sadness”

Conform IMDB, în acest moment filmul are 19 premii câștigate, din 57 de nominalizări.

La Premiile Oscar este nominalizat la premiul pentru Cel mai bun film al anului (Erik Hemmendorff și Philippe Bober), Cel mai bun scenariu original (Ruben Östlund) și Cea mai bună regie (Ruben Östlund).

La Premiile Bafta, distribuite de către Academia Britanică de Film și Televiziune, a fost nominalizat pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (Dolly De Leon), Cel mai bun casting (Pauline Hansson) și Cel mai bun scenariu original (Ruben Östlund).

La Premiile AACTA a fost nominalizat pentru Cel mai bun scenariu (Ruben Östlund) și Cel mai bun actor în rol secundar (Woody Harrelson).

La ediția de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes, filmul a câștigat Palme d’Or (regizorul Ruben Östlund), dar și premiul pentru sunet.

La Premiile Filmului European (EFA) a câștigat 4 premii, pentru Filmul European (Ruben Östlund), dar și pentru regie (Ruben Östlund), scenariu (Ruben Östlund) și cel mai bun actor Zlatko Buric.

Asociația Criticilor de Film de la Hollywood a acordat filmului premiul pentru Cel mai bun film de comedie.

Asociația Criticilor de Film din Los Angeles a acordat Premiul LAFCA pentru cea mai bună interpretare în rol secundar, actriței Dolly De Leon.

Filmul a primit două nominalizări și la Globurile de Aur, pentru Cel mai bun film, precum și pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru actrița filipineză Dolly de Leon.

Premiile coproducțiilor TRT

Directorul general al TRT, Mehmet Zahid Sobaci, a sărbătorit premiile câștigate de film scriind pe rețelele de socializare: „Filmele noastre au dominat doi ani la rând Europa. Felicit echipa de filmare”. Acesta se referă și la coproducția TRT, „Quo Vadis, Aida?”, care a câștigat anul trecut premiul EFA.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.