Bodrum Cup

În 1989, un club de navigație iniția la Bodrum un eveniment anual, cu scopul de a preda navigația pasionaților de mare și de a crea echipaje profesioniste de yachting. „Bodrum Cup” este un spectacol de ambarcațiuni maritime, în care concurenții găsesc o excelentă oportunitate de a demonstra performanța yachturilor pe care le produc.

Aflată la cea de-a 32-a ediție, regata a rezistat fără întrerupere datorită sprijinului tuturor celor care consideră că astfel poate fi demonstrată dragostea nemărginită pentru mare.

Regata servește și ca un punct de cercetare și dezvoltare, care integrează capacitatea regională de producție a yachturilor.

Pe lângă intenția de a transmite tinerelor generații secretele navigatiei, competiția de yachting susține numeroase proiecte care militează pentru conștientizarea nevoii de a proteja golfurile si marea. De asemenea, evenimentul include și activități pe uscat, de la expoziții, la proiecții de filme, concerte și multe alte evenimente.

„Bodrum Cup”, una dintre puținele regate cu oaspeți la bord

Această regată de yachting este una dintre puținele din lume în care ambarcațiunile pot concura cu oaspeți la bord. Această trăsătură distinctivă le oferă oamenilor cărora le place marea, dar nu au avut niciodată șansa să navigheze, oportunitatea de a experimenta emoția unei curse de navigație.

De 32 de ani, regata este acum o mândrie nu doar a Bodrumului, ci a întregii Turcii, iar organizatorii spun că își îndreaptă atenția și către abordarea de noi rute, începând cu Marea Mediterană.

Cursuri de navigație pentru copii

Din 1993, Bodrum Sailing Club a început cursele din categoria „optimist”. Clubul Era Bodrum a fost până la începutul anilor 2000 singura instituție de învățământ de navigație din regiunea Mugla. Într-o perioadă scurtă de timp, mulți membri au ajuns la echipa națională de navigație a Turciei.