În Bursa, prima capitală a Imperiului Otoman, unul dintre principalele repere turistice este Koza Han. Acesta este un han vechi, construit în 1491 de arhitectul Abdul Ula Bin Pulad Shah, în timpul domniei lui Baiazid al II-lea.

bursa koza han
Bursa Koza Han

Situat între moscheile Ulu și Orhan, Koza Han a fost inițial un loc în care se vindeau coconii de viermi de mătase, Bursa fiind de altfel un reper în piața țesăturilor de mătase obținute din coconi, o tradiție venită tocmai din Asia Centrală.

Bursa Koza Han
Bursa Koza Han

Hanul, care are două etaje și 95 de camere, e înconjurat de o curte mare, dreptunghiulară în mijlocul ei fiind o fântână, aflată sub o mică moschee. 

Bursa Koza Han
Bursa Koza Han

Camerele de la etaj sunt ocupate de magazine care vând articole din mătase naturală, iar la parter în majoritatea spațiilor funcționează cafenele sau alte mici magazine de suveniruri.

Bursa Koza Han
Bursa Koza Han

Din magazinele amplasate în incinta Koza Han puteți cumpăra diverse țesături de mătase (eșarfe, șaluri, articole de îmbrăcăminte, accesorii, textile pentru casă, suveniruri).  Detalii despre magazine, găsiți AICI.

Bursa Koza Han
Bursa Koza Han

Multe celebrități din lumea artistică, politicieni etc. au vizitat Koza Han, unul dintre oaspeții de onoare fiind Regina Elisabeta a Angliei.

Regina Elisabeta a Angliei la Koza Han, Bursa
Regina Elisabeta a Angliei la Koza Han, Bursa

Koza Han este deschis de luni până vineri între orele 8:00 – 19:30, sâmbăta între 8:00 – 20:00, iar duminica între 10:30 – 18:30.

Prin partea estică a hanului, în spațiul în care se aflau cândva hambarele, se face accesul către bazar, unde puteți continua să faceți cumpărături.

Bursa
Bursa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending

%d blogeri au apreciat: