Record de turiști în Antalya: 2,99 milioane de germani, 2,2 milioane de ruși și 1,8 milioane de britanici

Potrivit datelor Ministerului Culturii și Turismului din Turcia, în primele 7 luni ale anului în topul clasamentului turiștilor în Antalya, pe primul loc se află germanii, urmați de ruși și de britanici. Turiștii români se află pe locul…

Antalya, faimosul oraș mediteranean și stațiune de la Marea Mediterană, a înregistrat de la începutul anului peste 10 milioane de turiști străini. În primele două săptămâni ale lunii septembrie 2022, numărul de turiști a crescut cu 18% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la peste un milion de vizitatori. În fruntea clasamentului se află turiștii germani (2,99 milioane), ruși (2,2 milioane) și britanici (1,8 milioane).

Specialiștii din domeniu spun că numărul acestora va crește în continuare, deoarece Antalya poate găzdui fără probleme turiști în toate cele 12 luni ale anului cu marea, plajele, natura și cu valorile sale istorice și culturale. Frumosul oraș mediteranean se remarcă prin hotelurile sale de cinci stele, care combină arhitectura tematică și luxul, împreună cu frumusețile naturale și istorice.

Conform declarației guvernatorului provinciei Antalya, Ersin Yazıcı, cei 10,1 milioane de turiști de până la această dată marchează o creștere de 64%, comparativ cu anul trecut. Mai mult, trebuie spus că acesta este numărul de turiști care au sosit doar pe calea aerului, nu îi include și pe cei care au sosit pe uscat sau pe mare. „Estimăm că vom ajunge la o cifră între 12 și 13 milioane până la sfârșitul anului”, a declarat Yazıcı pentru Agenția Anadolu (AA).

Reprezentanții din turism privesc cu încredere următorul sezon estival, când sunt convinși că numărul de turiști va fi și mai mare. Înaintea pandemiei, în 2019, Turcia a avut cel mai bun sezon turistic din toate timpurile, iar numărul de turiști în Antalya a fost de 16 milioane.

Turismul în Turcia, în creștere cu 128% față de anul trecut

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului și până în luna iulie, Turcia a atras peste 23 de milioane de vizitatori străini, crescând cu 128% anual, deschizând astfel calea pentru 37 de miliarde de dolari în venituri din turism. Reamintim că guvernul turc și-a ridicat luna trecută obiectivele în turism de la venituri de 35 de miliarde de dolari la 37 de miliarde de dolari, iar referitor la turiști, de la 45 de milioane, la 47 de milioane.

Numărul mare de turiști a fost susținut mai ales de vizitatorii ruși, care au optat pentru Turcia din cauza restricțiilor de zbor impuse Rusiei după invazia asupra Ucrainei. A crescut la fel de mult și numărul vizitatorilor germani și britanici.

Potrivit datelor Ministerului Culturii și Turismului din Turcia, în primele 7 luni ale anului germanii au reprezentat cel mai mare număr de turiști în Antalya, cu 2,99 milioane de vizitatori, urmați de ruși cu 2,2 milioane de ruși și 1,8 milioane de britanici, urmați de Polonia, Olanda și Kazahstan. România se află pe locul 7, urmată de Israel, Danemarca și Cehia.

Antalya, destinație de turism pentru întreg anul

Guvernatorul provinciei Antalya, Ersin Yazici, spune că sezonul turistic din oraș se va prelungi, reamintind că anul trecut activitatea a continuat chiar și în luna noiembrie, iar în acest an majoritatea hotelurilor sunt deja pline până la sfârșitul lunii octombrie. „Iulie, august, septembrie și octombrie sunt lunile noastre de vârf, lunile în care găzduim cel mai mare număr de oaspeți. Anul trecut, sezonul a durat până pe 15 noiembrie. Dacă putem adăuga și anul acesta noiembrie la lunile de vârf, ar fi mult mai bine pentru orașul nostru”, a mai spus Ersin Yazici.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: