Centrul de Combatere al Dezinformării al Direcției de Comunicații a Președinției Turciei a respins informația potrivit căreia „Turcia va primi valută străină de care are nevoie în schimbul evacuării a 750.000 de locuitori din Gaza”, în contextul conflictului israeliano-palestinian, care a izbucnit în data de 7 octombrie.

Într-un buletin care conține mai multe informații catalogate oficial ca fiind fake-news, autoritățile din Turcia arată că nu este adevărată informația conform căreia „SUA și Israel negociază cu țările din Golf, Egipt și Turcia, pentru a evacua oamenii din Gaza în schimbul opririi conflictului. Turcia va primi valută străină de care are nevoie în schimbul evacuării a 750.000 de locuitori din Gaza”.

În documentul oficial se arată că sub conducerea președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, Turcia continuă să depună toate eforturile pentru a opri imediat bombardamentele puternice asupra Fâșiei Gaza, pentru a proteja viețile civililor, pentru a asigura livrarea neîntreruptă a ajutorului umanitar în Gaza și pentru a preveni strămutarea civililor din Fâșia Gaza.

„Respingem cu fermitate orice abordare care urmărește să strămute civilii din Gaza. Afirmațiile nefondate nu ar trebui să primească credit”, se arată documentul autorităților din Turcia.

CITEȘTE ȘI: Creștere record a bugetului de apărare al Turciei în 2024

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.