reduceri pret turcia

Pentru a proteja cetățenii turci de reducerile false, autoritățile din Turcia au impus noi reglementări referitoare la informațiile de pe etichetele produselor. De asemenea, au fost redefinite și criteriile de vânzare cu reduceri.

Recent, în Monitorul Oficial din Turcia a fost publicată modificarea din „Regulamentul de etichetare a prețurilor”, întocmit de Ministerul Comerțului. Potrivit acestei modificări, începând cu 1 martie, la determinarea prețurilor mărfurilor cu reducere se va lua ca bază cel mai mic preț din ultimele 30 de zile.

De asemenea, potrivit regulamentului Ministerului Comerțului, pe eticheta unui bun va fi inclus „prețul incluzând toate taxele calculate pe suma netă”.

Etichetele, în limba turcă

Odată cu modificarea regulamentului, s-a stipulat ca etichetele să fie scrise în limba turcă și în afară de prețul de vânzare al mărfurilor. Pentru vânzările online, trebuie specificate și datele pentru livrarea și returnarea coletului. De asemenea, trebuie specificată greutatea netă a mărfurilor ambalate, excluzând materialul de ambalare sau alte materiale folosite.

La calcularea reducerii pe etichetele mărfurilor perisabile, cum ar fi fructele și legumele, se ia ca bază prețul de dinainte, iar sarcina probei în caz de control revine vânzătorului sau furnizorului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.