taxi

Discuțiile legate de activitatea de taximetrie din Istanbul par fără sfârșit, în ciuda eforturilor Primăriei Metropolitane din Istanbul de a reglementa această activitate și de a proteja călătorii de tarifele abuzive. Președintele principalei asociații a taximetriștilor din Istanbul, Eyüp Aksu, a solicitat municipalității metropolitane mărirea tarifelor pe kilometru în perioada imediat următoare cu cel puțin 30%, iar taxa de pornire să fie de 10 TL.

Reprezentantul taximetriștilor din Istanbul spune că oamenii nu mai vor să folosească transportul în comun deoarece taxiurile au devenit extrem de convenabile la preț, însă cheltuielile taximetriștilor au crescut cu 50%. „Cei care nu își vor mai permite taxi, vor merge cu transportul public. Există o cerere mare de taxiuri, deoarece suntem foarte ieftini, suntem mulți și funcționăm acum ca mijloace de transport în comun”, a declarat Eyüp Aksu.

Recent, Primăria Istanbul a propus creșterea numărului de taximetre în Istanbul cu încă 1000 de mașini, însă propunerea a fost respinsă de 8 ori până acum de formele asociative ale transportatorilor (UKOME). În ciuda populației în creștere în Istanbul, în ultimii 25 de ani numărul de taximetre nu a mai crescut.

Primăria Metropolitană Istanbul le recomandă turiștilor să folosească taxiurile din aplicația oficială, İTAKSİ, cu un software inclus în conceptul „Smart City”, fiind implementat în prima etapă pentru 4.000 de taxiuri, la care există posibilitatea de a plăti cu Istanbulkart.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.