salata de cartofi

INGREDIENTE:

  • 4 cartofi medii
  • 1 lingură cu maioneză
  • 2 linguri cu muștar
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 1 ceapă roșie

Mod de preparare

Curățați coaja cartofilor, îi tăiați cubulețe mari și apoi îi puneți în apă rece, pentru a lăsa mai mult amidon. După aproximativ 10 minute, scurgeți cartofii și puneți-i la fiert într-o cratiță cu apă care deja fierbe și în care ați pus în prealabil și o linguriță cu sare.

Deși procesul de fierbere al cartofilor diferă în funcție de temperatura apei, de tipul de cartofi și de felul în care sunt tăiați, timpul mediu de preparare termică este de 8-10 minute.

Într-un castron, puneți maioneză, muștar și sucul de lămâie și amestecați.  Apoi adăugați încet uleiul de măsline și continuați să amestecați. Dressingul de bază al salatei de cartofi este gata.

Verificați cartofii, astfel încât prin fierbere să nu se sfărâme. Când sunt fierți, îi scurgeți de apă și-apoi îi puneți în sosul pregătit deja și amestecați cu grijă. Cartofii vor absorbi mult mai bine sosul atunci când sunt fierbinți.

Adăugați ceapa verde tăiată mărunt, la fel ceapa roșie și la final rucola, ale cărei frunze le rupeți cu mâna, la întâmplare, după care amestecați tot cu grijă.

Dacă doriți, puteți adăuga și alte condimente, dar ar trebui să fiți atenți la 3 reguli de bază atunci când faceți această salată: textura și moliciunea cartofului, emulsionarea sosului cu cartofii și amestecarea ingredientelor într-un mod omogen pentru servire.

Afiyet olsun! Poftă bună!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.