plaje persoane cu dizabilitati

În provincia care are cel mai lung litoral al Turciei, Muğla, a început din anul 2016 proiectul „Plaje fără bariere” dedicat facilitării accesului către plajă a persoanelor cu dizabilități.

Proiectul este implementat de Municipalitatea Metropolitană Muğla, iar până acum au fost inaugurate deja 20 de „plaje fără bariere”.

Plaje pentru persoane cu dizabilitati
Plaje pentru persoane cu dizabilitati

Cea mai nouă plajă de acest tip a fost deschisă recent în Marmaris. Autoritățile montează o platformă specială, lift acolo unde este cazul, șezlonguri speciale și cabine de schimb, ceea ce va permite cetățenilor cu dizabilități să se bucure de plajă și de baie în mare.

Plaje pentru persoane cu dizabilitati
Plaje pentru persoane cu dizabilitati

Accesul pe aceste plaje este gratuit, la fel și transportul cetățenilor cu dizabilități este oferit gratuit de municipalitatea metropolitană Muğla.

Cele 20 de „plaje fără bariere” sunt amplasate în zona plajelor publice din Kumbahçe, Turgutreis, Bitez, Ortakent, Gumbet, Gundogan, Türkbükü, Dalaman, Datça, Karaincir, İskele, Taşlık, Fethiye Milas, Ören, Ortaca, Ula și Marmaris.

Proiectul „Plaje fără bariere” al Municipalității Metropolitane Muğla a câștigat premiul internațional „Human City Design”, organizat de Fundația de Design Seul, pentru această distincție fiind înregistrate 100 de cereri internaționale din 22 de țări.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.