RT Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va efectua mâine o vizită de lucru de o zi la Soci, în Rusia, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Conform ultimelor informații, în vederea întâlnirii de mâine, președintele Vladimir Putin a convocat azi Consiliul de Securitate.

La întâlnirea prin videoconferință cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate s-a făcut un schimb de opinii cu privire la relațiile ruso-turce, s-a discutat situația din Nagorno-Karabah și s-a subliniat că toate prevederile acordului tripartit trebuie îndeplinite de urgență.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut, de asemenea, o declarație de presă în care s-a referit la transportul de cereale ucrainene, afirmând că acordul semnat între Turcia, Rusia, Ucraina și ONU privind transportul cerealelor ucrainene este un bun exemplu și că „că problemele foarte dificile pot fi rezolvate prin luarea în seamă a interesele tuturor părților. În acest caz, secretarul general al ONU, Guterres și, desigur, președintele turc Erdoğan au contribuții importante.”

Astăzi, într-o declarație scrisă a Direcției Comunicațiilor din Turcia, se anunța că președintele Recep Tayyip Erdoğan va efectua o vizită de lucru de o zi la Soci pe 5 august 2022, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. În cadrul întâlnirilor pe care președintele turc le va ține cu omologul său rus, se va face schimb de opinii cu privire la problemele actuale globale și regionale, precum și relațiile bilaterale dintre Turcia și Rusia.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.