măsuri Istanbul

Una dintre cele mai așteptate decizii a fost luată astăzi de Comitetul științific pentru coronavirus din Turcia: este vorba de suspendarea deciziei de obligativitate a purtării măștilor la exterior, după 2 ani de zile. Se va continua purtarea măștilor în zonele în care distanțarea socială nu poate fi păstrată (instituții sanitare, cinematografe, avioane, școli etc.).

A fost suspendată și interogarea codului HES

Ministrul sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a anunțat, de asemenea, că a fost suspendată și solicitarea interogării codului HES.

Aceste decizii sunt motivate de autorități prin faptul că îmbolnăvirile de coronavirus afectează mai puțin Turcia în acest moment, dar „de acum încolo lupta se va da cu vaccinul”, precizează ministrul Koca.

Deciziile luate astăzi de Comitetul Științific nu au fost luate prin consens general, precizează ministrul sănătății.

1. Nu mai trebuie folosite măști în aer liber.

2. Dacă în mediul interior există ventilație suficientă și există posibilitatea distanțării sociale, nu mai este necesară purtarea măștii.

3. Interogarea codului HES a fost eliminată, iar controlul codului nu va mai fi efectuat în nicio instituție sau organizație.

4. Testul PCR nu va mai fi solicitat persoanelor care nu au semne de boală.

5. De asemenea, la nivelul școlilor, nu se vor mai suspenda cursurile la apariția a două cazuri într-o clasă.

Deciziile luate se bazează pe realitatea că epidemia este în declin și vizează reabilitarea psihologică de care viața noastră are nevoie”, precizează ministrul sănătății, Fahrettin Koca. Acesta mai spune că „nu scoatem masca din viața noastră, vom avea masca la noi pentru a o purta atunci când este nevoie.”

În ceea ce privește numărul de vaccinuri necesar de acum încolo, Comitetul științific nu a luat încă nicio decizie. De asemenea, probabil că în perioada următoare vor fi ridicate și alte măsuri încă valabile în acest moment, de exemplu cea referitoare la interdicția difuzării muzicii după miezul nopții.

În ultimele 24 de ore, în Turcia au fost depistate 59.885 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, la 403.117 teste PCR.

harta vaccinare
harta vaccinare

Un comentariu la „Masca nu mai e obligatorie la exterior, în Turcia. Ce alte măsuri au fost luate azi

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.