turcia infectări testare

Numărul de infectări crește rapid în Turcia, la scurt timp de la apariția primelor cazuri de îmbolnăviri cu varianta Omicron, astfel că astăzi au fost semnalate 66.467 de cazuri, acesta fiind cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei în Turcia.

turcia tablou infectări
Turcia tablou infectări

Noi decizii luate de Ministerul Sănătății

În cadrul videoconferinței Comitetului științific al Ministerului Sănătății, s-au luat noi decizii referitoare gestionarea noului val de îmbolnăviri. Specialiștii precizează că acest număr record de infectări nu se reflectă prin creșterea numărului cazurilor internate, nici măcar la Istanbul, acolo unde varianta Omicron este cea mai răspândită.

În aceste condiții, s-a luat măsura micșorării perioadei de carantină, la doar 7 zile, pentru persoanele care prezintă simptome ușoare sau cele asimptomatice. Dacă în urma unui test PCR în ziua a cincea rezultatul este negativ, atunci perioada de carantină se încheie. Persoanele de contact nu sunt puse în carantină dacă în ultimele 3 luni fie au primit vaccinarea cu doza a treia (de reamintire-“booster”), fie au avut boala. Persoanele nevaccinate sau de contact care au mai mult de 3 luni de la doza de reamintire sunt puse în carantină timp de 7 zile, dar dacă au un test PCR negativ în a 5-a zi, pot încheia carantina mai devreme.

Continuă campania de vaccinare

Ministrul Sănătății Fahrettin Koca, reamintește că trebuie respectate măsurile în continuare: populația să evite mediile închise și neventilate și să acorde atenție distanțării sociale.

De asemenea, se reamintește că e extrem de important ca să continue procesul de vaccinare cu doza de reamintire și că persoanele care au fost vaccinate sunt sub protecția împotriva virusului și, chiar dacă se îmbolnăvesc, fac forme ușoare.

În Turcia va continua educația față în față, cu respectarea măsurilor de precauție: folosirea măștii, reguli de igienă și ventilația sălilor de clasă. Ministrul sănătății mai spune că școlile nu vor fi închise până când toate celelalte instituții nu se vor închide.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.