femeia malul marii fericita

Rezultatele unui sondaj de opinie, care a cartografiat nivelurile de fericire din diferitele regiuni ale Turciei, a plasat regiunea din vestul Mării Egee în fruntea listei celor mai fericiți oameni din Turcia. De cealaltă parte, locuitorii cei mai nefericiți sunt cei din sud-estul Turciei.

Sondajul, care a fost realizat de compania Areda Survey, le-a cerut participanților să-și estimeze fericirea cu punctaje între 1 și 10. Rezultatele arată că rata fericirii în regiunea Mării Egee a fost cea mai mare, cu 52,5%, puțin înaintea regiunii Marmara (din nord-vestul Turciei care include cel mai populat oraș, Istanbul). Pe locul trei s-a clasat regiunea Mării Negre, în timp ce sud-estul Anatoliei a avut cel mai mic scor.

Regiunea Mării Egee include, printre altele, zonele turistice Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Dalaman și Fethiye.

Fericirea turcilor a fost împărțită pe categorii, astfel că majoritatea celor chestionați au spus că a fi alături de cei dragi îi face foarte fericiți, apoi ca alte surse de fericire au indicat bunăstarea fizică și psihică.

Răspunzând la o întrebare despre ce anume i-a făcut mai fericiți în ultima perioadă, 22,1% au spus că apusul de soare, iar 14,6% dintre participanții la sondaj au spus că un cadou sau o veste bună pot fi, de asemenea, surse de fericire.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.