Recent a fost lansat un nou ghid destinat turiștilor, „Istanbul, 50 de destinații necunoscute”, semnat de Lisa Morrow, sociolog și expat din Australia.

Autoarea propune locuri mai puțin cunoscute din Istanbul, de la moschei, biserici, muzee etc., locuri din diferite cartiere ale orașului, cu instrucțiuni precise destinate celor interesați.

Lisa Morrow locuiește în Turcia de peste 20 de ani și spune că din cele 50 de destinații propuse de ea, 24 sunt pe partea europeană, iar 26 sunt pe partea asiatică. Astfel veți avea ocazia să descoperiți comorile ascunse ale Istanbulului, care se află în afara traseului obișnuit al turiștilor. Selecția de locuri prezentate este diversă, satisfăcând o gamă largă de interese, fie că sunteți un pasionat de istorie, un iubitor de mâncare, sau pur și simplu căutați locuri noi de vizitat în Istanbul. În acest ghid, autoarea a aranjat locurile geografic, permițându-vă să vă planificați astfel cu ușurință călătoriile.

Numele obiectivelor turistice sunt în limba turcă

Autoarea ghidului „Istanbul, 50 de destinații necunoscute” spune că a păstrat numele obiectivelor turistice în limba turcă, pentru că în afara zonelor turistice din Istanbul nu sunt mulți oameni care vorbesc engleza, dar a atașat și un index în limba engleză.

Ghidul este disponibil online, sub forma unei cărți electronice, dar poate fi comandat și în format fizic. De asemenea, va putea fi găsit și în librăriile din Istanbul.

Autoarea spune că turiștii vor putea face captură de ecran sau să imprime paginile pentru destinațiile pe care doresc să le vadă, ca foaie de parcurs. Ghidul include și descrieri ale punctelor de transport din Kadıköy, Üsküdar, Taksim și Eminönü, pentru ca turistul să știe cum să ajungă la destinația dorită, fără să mai fie nevoit să verifice în mod constant telefonul pentru indicațiile de orientare, mai ales că nu toți turiștii au conexiune la internet sau Wi-Fi când se află în Turcia.

„Îmi doresc foarte mult ca oamenii să experimenteze Istanbulul în care eu locuiesc, un loc în care tradiția și modernitatea se combină, pentru a crea o atmosferă unică și distinctă pe care o numesc „extraordinarul cotidian”, a declarat autoarea pentru publicația Daily Sabah.

Câteva noi destinații pentru turiști

Printre destinațiile propuse de Lisa Morrow se află Moscheea Zühtü Pașa, Moscheea Yeraltı din Karaköy, care se află în subteran, Moscheea Şakirin dintr-un cimitir din Üsküdar, Moscheea și Centrul de Cultură al Facultății de Teologie al Universității Marmara din Altunizade, Biserica Ortodoxă Greacă Aya Efimia din Kadıköy, Muzeul Üsküdar Hanım Sultanlar, care expune păpuși lucrate manual.

Despre Lisa Morrow

Autoarea Ghidului „Istanbul, 50 de destinații necunoscute”, Lisa Morrow, s-a născut la Sydney, Australia, iar după un periplu european, în jurul vârstei de 20 de ani, a ajuns în Turcia exact când începea războiul din Golf. Aceasta spune că un sejur de 3 luni în micul sat Göreme, din Anatolia Centrală, i-a schimbat viața, iar în 2010, ca proaspătă absolventă de sociologie, decide să se mute definitiv în Turcia.

Lisa Morrow a scris cărțile: Longing for Istanbul: The Words I Haven’t Said Yet”, Exploring Turkish Landscapes: Crossing Inner BoundariesInside Out In Istanbul 2nd Edition, Istanbul Dreams: Waiting for the Tulips to Bloom, Inside Out In Istanbul: Making Sense of the City.

De asemenea, Lisa Morrow a creat un tur audio al unei plimbări prin Kadıköy, numit „Stepping Back Through Chalcedon”, care poate fi accesat AICI.

Ghidul „Istanbul, 50 de destinații necunoscute” poate fi comandat online AICI.

CITEȘTE ȘI: Tipurile de card pentru muzeele din Turcia

2 comentarii la „„Istanbul, 50 de destinații necunoscute”, un nou ghid pentru turiștii metropolei

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.