Inflația a ajuns în Turcia la 83,54%

Institutul Turc de Statistică (TUIK) a anunțat cifrele inflației pentru luna septembrie. Conform datelor oficiale, indicele prețurilor de consum (IPC) a crescut cu 3,08% în septembrie 2022 față de luna precedentă. Inflația a crescut cu 52,40% față de luna decembrie a anului precedent, ajungând la 83,45%. În medie, în ultimul an inflația în Turcia a crescut…

Institutul Turc de Statistică (TUIK) a anunțat cifrele inflației pentru luna septembrie. Conform datelor oficiale, indicele prețurilor de consum (IPC) a crescut cu 3,08% în septembrie 2022 față de luna precedentă. Inflația a crescut cu 52,40% față de luna decembrie a anului precedent, ajungând la 83,45%. În medie, în ultimul an inflația în Turcia a crescut lunar cu 59,91%.

Vârful inflației în ultimii 24 de ani

Categoria care a avut cea mai mare creștere față de aceeași lună a anului precedent este transportul cu 117,66%. Față de luna precedentă, categoria cu cea mai mare creștere este cea a locuințelor, cu 9,99%.

inflatie Turcia TUIK
inflație turcia TUIK

Într-o analiză Reuters, citată de presa turcă, în luna septembrie inflația lunară era de așteptat să fie de 3,8%, iar inflația anuală de 84,63%.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: