mall Bursa, Photo: DHA

Seara trecută a avut loc un incident armat într-un mall din orașul Bursa (Turcia).O ceartă între două grupuri care se aflau în partea de divertisment a centrului comercial din cartierul Nilufer (Bursa) a escaladat în scurt timp într-o luptă armată. Cei implicați în scandal au folosit puști și pistoale.

Clienții aflați în acel moment în mall fie au fugit îngroziți, fie au încercat să se protejeze luând drept acoperire mesele și scaunele din zona de recreere a centrului comercial. Nu au fost înregistrate victime sau răniți.

Întregul incident a fost înregistrat de clienții mall-ului cu telefonul mobil.

În scurt timp un număr mare de echipaje de poliție au fost trimise în zonă și imediat au început procedurile de identificare și reținere a suspecților. Ancheta asupra incidentului continuă.

Reamintim că recent și în Istanbul au avut loc incidente armate, la İstinye Park și AVM Vadistanbul.

Cum au intrat în mall cu arme?

După incidentele armate din ultima perioadă, în Turcia se dezbate intens felul în care cei implicați în aceste scandaluri au intrat cu arme în centrele comerciale. Fiecare persoană care intră într-un mall din Turcia, este scanat de agenții de pază scanează cu aparate cu raze X.

Așadar, cum e posibil ca cineva să intre cu arme de foc?

Conform Legii privind serviciile private de securitate, paznicii au statut de „ofițer” pentru punerea în aplicare a Codului penal al Turciei. Acest lucru înseamnă că agenții de securitate pot fi acuzați de neglijență în serviciu. De angajarea unor astfel de persoane însă s-ar putea face vinovată și conducea mall-ului.

Intrările separate ale cafenelelor și restaurantelor din mall

Unele cafenele și restaurante din interiorul centrelor comerciale au adesea intrări separate, deci fără control de securitate. Dacă se va depista acest tip de eroare, că cineva a intrat fără să fi fost controlat, vor fi responsabili atât managementul mall-ului cât și agenții de pază.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.