Explozie mină Bartin , Photo Anadolu Ajansi

O puternică explozie a avut loc seara trecută într-o mină din provincia Bartın, afiliată Direcției Amasra a Autorității pentru cărbune (TTK), conform Anadolu Agency.

Numărul muncitorilor care și-au pierdut viața după explozia din cariera minieră din Bartın a crescut la 41.

Explozia a avut loc în jurul orei 18:15, din cauze necunoscute, în cariera minieră din districtul Amasra, provincia Bartın, la o adâncime de 300 de metri. La fața locului au fost trimise echipaje medicale și de pompieri, dar și echipe specializate de intervenție ale Autorității pentru cărbune. Ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, spune că în astfel de explozii modalitatea de intervenție „este destul de diferită față de alte activități de căutare și salvare”.

Guvernatorul provinciei Bartın, Nurtaç Arslan, a declarat că au fost 44 de răniți la -300 altitudine și 5 răniți la -350 altitudine. Cei aflați în stare foarte gravă au fost aduși la Istanbul cu un avion tip ambulanță, iar ceilalți au fost internați în spitalele din zonă, sau, după caz, au început tratamentele în Centrul cu oxigen hiperbaric.

În punctul critic se aflau 49 de mineri

Imediat după explozie, ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat că 110 mineri lucrau în schimb, inclusiv în momentul exploziei și că în punctul critic se aflau 49 de mineri.

Imediat ce au aflat de incident, toți minerii angajați în carieră s-au mobilizat pentru a-și salva colegii. Ei spun că deși se iau măsuri de precauție, se întâmplă situații neașteptate și tragice.

Activitățile de căutare și salvare au fost suplimentate de 8 echipe din provincia Zonguldak, 2 avioane ambulanță, 5 vehicule UMKE, 31 ambulanțe, 1 vehicul de intervenție în situații de urgență și 149 de cadre medicale. Unitatea de intervenție în caz de dezastre (AFAD) participă la eforturile de căutare și salvare cu aproximativ 100 de angajați, 26 de vehicule și 3 camioane de coordonare.

Semiluna Roșie Turcă acordă sprijin alimentar celor care participă la eforturile de căutare și salvare și rudelor minerilor, cu 60 de angajați și 40 de voluntari. De asemenea, echipele distribuie alimente și pături familiilor care așteaptă în fața Spitalului de Stat Bartın.

A început ancheta pentru stabilirea cauzelor tragediei

Parchetul din Bartın a început o anchetă cu privire la explozia care a avut loc în mina de cărbune din districtul Amasra, provincia Bartın. Au fost repartizați 3 procurori, iar Ministerul Muncii și Securității Sociale a desemnat 4 inspectori de specialitate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.