În urma celor două cutremure cu magnitudinea de 7,7 și 7,6 din Kahramanmaraş, opinia publică din Turcia caută explicații referitoare la calitatea construcțiilor și la antreprenorii care au dezvoltat proiecte imobiliare.

Publicația SÖZCÜ a contactat dezvoltatorul a 3 proiecte din Hatay, una dintre localitățile cu un număr mare de clădiri prăbușite în urma cutremurelor din 6 februarie, dar și număr mare de victime.

Lansat cu mare fast și intenția de a intra în Guinness Book la inaugurarea din 2019, folosind un foarfece uriaș din aur, ansamblul rezidențial Güçlü Bahçe City s-a prăbușit în timpul primului cutremur. Construcția a fost realizată de compania Ser-Al İnşaat.

Patronul firmei, Servet Altaş, întrebat de jurnaliștii turci cum își explică prăbușirea unei clădiri noi a răspuns: „Aici a fost un cutremur, cu puterea bombelor atomice… Totul a fost distrus, este clădirea mea? Nu mă poți întreba despre clădire”, după care nu a mai răspuns apelurilor jurnaliștilor și și-a închis conturile de pe rețelele de socializare. Se pare că și alte două ansambluri rezidențiale construite de aceeași companie, de asemenea s-au prăbușit, susține presa din Turcia.

Servet Altaş
Servet Altaş

Antreprenor condamnat după prăbușirea imobilelor în 1999

Dezastrul creat de cele două cutremure din Turcia a readus în atenție subiectul legat de calitatea construcțiilor și cazul antreprenorului Veli Göçer, judecat pentru că ar fi provocat moartea a 195 de persoane în cutremurul din 1999. Acesta a fost condamnat la 18 ani și 9 luni de închisoare, dar a executat doar 7,5 ani.

CITEȘTE ȘI: Cutremur Turcia: Au fost finalizate operațiunile de căutare și salvare în două provincii

2 comentarii la „De ce s-au prăbușit proiectele unui dezvoltator imobiliar din Hatay?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024