Creșterea rapidă a populației străine din Antalya a determinat și creșterea numărului de cereri pentru locuri de veci în cimitirele pentru non-musulmanii din Antalya.

În acest moment există 10 zone de înmormântare pentru non-musulmani în cimitirele afiliate Departamentului de Sănătate din cadrul Municipiului Metropolitan Antalya, conform DHA.

Din anul 2014, în aceste cimitire au fost făcute aproximativ 1.000 de înmormântări de non-musulmani. Timp de 7 ani străinii au fost îngropați în cimitirul orașului Kurșunlu, după ce fusese epuizată capacitatea de 480 de morminte din cimitirul din Uncalı din centrul orașului. Totodată, cimitirul din Dinek, districtul Alanya, este plin, iar înmormântările au loc în cimitirul din districtul Cikcilli. Pentru rezolvarea situației, se derulează lucrări de extindere în cimitirul pentru străini din Mahmutlar, Alanya.

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, familiile decedaților dintre străinii veniți în oraș au preferat să trimită corpurile neînsuflețite în țările lor pentru înmormântare.

Anul trecut, în cimitirele pentru străini ale orașului au avut loc 206 de înmormântări, 63 de non-musulmani și 143 de musulmani străini. Cei mai mulți erau germani, ruși și britanici, a declarat Erkan Sel, directorul filialei cimitirelor municipalității metropolitane din Antalya.

Locuri de veci pentru familii

Autoritățile din Antalya spun că străinii care locuiesc în oraș manifestă un interes crescut în achiziționarea locurilor de veci pentru întreaga familie. Anul trecut, au fost alocate 15 locuri de veci pentru familii străine, majoritatea fiind cetățeni germani. În total, numărul locurilor de veci de familie vândute străinilor este de 50.

Costul unui loc de veci pentru familie este de 60.000 TL pentru 2 persoane (echivalentul a aproximativ 14.567 lei), iar pentru 4 persoane se vinde cu 120.000 TL (echivalentul a aproximativ 29.135 lei).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024