Antalya

În primele 6 luni ale anului, Antalya a primit peste un milion de turiști germani, potrivit lui Recep Yavuz, coordonatorul Grupului de lucru pentru turism din cadrul Consiliului Local Antalya.

„În primele şase luni ale acestui an, 955.000 de turişti germani au vizitat Antalya. În prima săptămână a lunii iulie, numărul turiştilor germani a depăşit 1 milion”, a scris acesta pe blogul său personal.

Totodată, peste 3 milioane de turişti germani sunt aşteptaţi să viziteze cea mai cunoscută destinație a Turciei la Marea Mediterană. Acest lucru înseamnă că, pentru prima dată în 5 ani de zile, numărul de turiști germani îl depășește pe cel al rușilor, care obișnuiau să constituie cea mai mare parte a turiștilor străini în Turcia.

Recep Yavuz spune că turiștii germani nu sunt descurajați nici de creșterea numărului de noi infectări din ultimele zile, nici de creșterea prețurilor din cauza războiului Rusia-Ucraina. Germanii preferă ca destinații de vacanță Turcia, Spania, Grecia și Italia. „Familiile cu copii preferă Turcia, în timp ce tinerii preferă Spania. Pe lângă Antalya, Marea Egee și Istanbul sunt regiunile cele mai căutate de germani.”

Familiile cu copii preferă perioada iulie-august, a spus Yavuz, în timp ce persoanele de vârstă mijlocie și pensionarii preferă lunile septembrie, octombrie și noiembrie.

Turiști până la sfârșitul lunii noiembrie

Așteptările celor din industria turismului sunt mari pentru perioada următoare și se estimează că dacă nu va fi o situație extraordinară în ceea ce privește pandemia, în Antalya vor veni turiști până la sfârșitul lunii noiembrie.

În minivacanța de Kurban Bayram traficul aerian a doborât un record, cu 121 de zboruri interne și 913 de zboruri internaționale.

Potrivit datelor oficiale, Antalya a primit încă 785.000 de turişti din Rusia, aproximativ 434.000 din Marea Britanie, 238.000 din Polonia şi 160.000 din Olanda.

Există o creștere serioasă pe piața europeană în acest sezon”, a declarat pentru publicația Daily Sabah, guvernatorul Antalyei, Ersin Yazıcı. Acesta a remarcat, de asemenea, diversificarea pieței, subliniind saltul semnificativ al sosirilor din Germania și Marea Britanie, precum și din Polonia și Europa de Nord.

Antalya s-a bazat mult timp pe turiștii din Rusia și Ucraina, care anul trecut au reprezentat mai mult de jumătate din totalul sosirilor străine.

Numărul străinilor sosiți în Turcia din ianuarie până în mai a acestui an a crescut cu peste 207%, la peste 11,3 milioane, potrivit datelor oficiale.

Cifra a crescut cu 94,1%, până la 24,71 milioane, iar veniturile s-au dublat la aproape 25 de miliarde de dolari anul trecut, când măsurile COVID-19 au fost relaxate.

Oficialii speră că turismul din acest an ar putea replica sau depăși cifrele din 2019, când aproximativ 52 de milioane de vizitatori au adus venituri de 34 de miliarde de dolari.

Președintele Asociației Profesioniste a Managerilor de Hoteluri (POYD), Ülkay Atmaca, a remarcat și creșterea sosirilor din Europa, pe lângă cele din Orientul Mijlociu.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.