Direcţia Regională de Silvicultură din Antalya derulează un amplu proces de împădurire a zonelor care au fost distruse de incendiile forestiere de acum 2 ani, care au afectat 5 districte ale provinciei. Ehipele de silvicultori încearcă să transforme zonele într-o „Patrie verde”, astfel că împreună cu sătenii și elevii din zonă au plantat peste 5,5 milioane de puieţi.

Inițial, incendiul de pădure a pornit în data de 28 iulie 2021 în districtul Manavgat, după care s-a extins o zi mai târziu în Akseki, apoi din cauza vântului a ajuns rapid în districtele Gündoğmuș, İbradı și Alanya, fiind afectate 60.000 de hectare de teren.

Direcţia Regională de Silvicultură Antalya are una dintre cele mai mari suprafețe de pădure din Turcia, conform declarațiilor făcute de directorul regional Vedat Dikici pentru Anadolu Agency, cu o suprafață de aproximativ 1.178.000 hectare.

„Cel mai mare incendiu înregistrat în 2021 a avut loc în Antalya. Au ars 60.000 de hectare din suprafața direcției, care acoperă 5 raioane. Am început să lucrăm pentru a transforma zonele afectate în păduri și am plantat 5,5 milioane de puieți”, a declarat Vedat Dikici, acum fiind plantați copaci precum roșcovul, migdalul și dafinul, care ard mai puțin și de care vor putea beneficia și localnicii.

Procesul de împădurire a început de anul trecut, astfel că după iarna ploioasă mărimea puieților plantați atunci este acum de aproximativ 60 de centimetri, iar dacă iarna care urmează va avea suficiente precipitații, puieții vor crește și mai mult.

Sursă foto: https://www.facebook.com/antalyaobm

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.