Turcia aeroport

Începând de la 1 iunie, autoritățile din Turcia nu vor mai solicita testarea călătorilor care sosesc din străinătate, indiferent de mijlocul de transport ales. Acesta este ultimul pas pentru a reduce restricțiile legate de pandemia de coronavirus.

Care sunt restricțiile eliminate

Astfel, Turcia renunță la solicitarea prezentării unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, a unui test rapid efectuat înainte cu maximum 48 de ore, a prezentării unei dovezi pentru trecerea prin boală, ori la prezentarea certificatului de vaccinare.

Ministerul de Interne din Turcia spune că regulile și măsurile împotriva pandemiei au fost stabilite pe baza „evoluțiilor globale” de pe parcursul pandemiei. Se invocă astfel și actualizarea restricțiilor impuse sosirilor pe cale terestră, pe mare și în aer din data de 3 martie 2022. De atunci, nu s-au mai cerut rezultate ale testelor sau documente de vaccin/recuperare de la călătorii pe uscat, sau de pe mare.

La începutul acestei săptămâni, Turcia a eliminat și una dintre cele două cerințe rămase pentru măștile de protecție, permițând cetățenilor să se îmbarce în mijloacele de transport în comun fără măști, în timp ce măștile rămân obligatorii pentru spitale. 

Numărul de cazuri a scăzut

Deciziile luate sunt în contextul scăderilor dramatice a numărului de cazuri zilnice.

Din primele zile ale pandemiei în 2020, Turcia impusese regula purtării obligatorii a măștilor la interior și exterior. După doi ani, în martie 2022, a eliminat măsura purtării obligatorii, cu excepția spitalelor și a transportului în comun. Acest fapt arăta îmbunătățiriea situației pandemice, datorită vaccinării în masă.

Relaxarea restricțiilor relaxate pentru sosirile din străinătate va ajuta sectorul turistic să-și recupereze pierderile din ultimii doi ani. Turcia a înregistrat o creștere a numărului de sosiri străine cu 94,1%, până la 24,71 milioane, iar veniturile se dublează, până la aproape 25 de miliarde de dolari anul trecut, când măsurile COVID-19 au fost relaxate față de 2020.

Oficialii turci speră că turismul din acest an ar putea depăși cifrele din 2019, când aproximativ 52 milioane de vizitatori au adus venituri de 34 de miliarde de dolari.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.