pod Osmangazi

UPDATE, 25 octombrie 2023, ora 15

Directorul prezidențial pentru comunicații, Fahrettin Altun, a anunțat pe contul de pe rețeaua X, fostă Twitter, că creșterea taxelor de autostrăzi și poduri a fost amânată până în ianuarie 2024.

În declarația sa pe contul său de socializare, Altun a spus: „Reglementarea taxelor de autostrăzi și poduri din 25 octombrie a fost amânată pentru ianuarie 2024 la instrucțiunile președintelui nostru, dl Recep Tayyip Erdoğan. Diferența în taxele colectate pe 25 octombrie (azi) va fi rambursată cetățenilor.”

***

Direcția Generală a Autostrăzilor a anunțat pe conturile sale de socializare, că taxele pentru autostrăzi și poduri au fost majorate, noile tarife intrând în vigoare de astăzi, miercuri, 25 octombrie 2023, de la ora zero.

Noile tarife

În urma creșterii taxelor de pod și autostradă cu 76%, trecerea pe singur sens al vehiculelor comerciale ușoare pe podurile​​​​​​​​​​15 Temmuz Şehitler și Fatih Sultan Mehmet a fost majorat de la 8,5 TL la 15TL.

Taxa pentru automobile pentru traversarea Podului Çanakkale a fost majorată de la 205 lire la 295 lire.

Tariful pentru trecerea Podului Osmangazi (direcția Izmir) începe de la 290 TL.

Tariful pentru Podul Yavuz Sultan Selim începe de la 35 TL.

Tarifele pentru Autostrada Europei (Edirne – Mahmutbey) pot fi consultate AICI.

Pasajul auto pe autostrada Ankara-Niğde a fost majorat cu 50%, de la 140 TL la 210 TL, iar pasajul auto pe autostrada Malkara-Çanakkale (intrarea Malkara – ieșirea podului Çanakkale din 1915) a fost majorat cu 46%, de la 280 TL la 410 TL.

Informații detaliate privind tarifele pe toate celelalte autostrăzi din Turcia, în funcție de clasele de vehicule și de distanțe, pot fi accesate pe site-ul oficial, AICI.

Harta Autostrazi Turcia 2023
Harta Autostrazi Turcia 2023

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, spunea la începutul anului, mai exact după ședința de cabinet din 9 ianuarie 2023, că pentru anul 2023 nu va exista o majorarea a acestor tarife.

CITEȘTE ȘI: Peste 2,2 miliarde de dolari, taxa de garanție pentru drumurile și podurile construite prin modelul „build-operate-transfer”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.