Sporturi de iarnă și distracție în stațiunea Uludağ, aflată la doar 190 km de Istanbul

Aflat la 36 km de Bursa și la 190 de km depărtare de Istanbul, parcul național Uludağ din provincia Bursa este un reper pentru iubitorii de schi din Turcia. Stațiunea montană se află la o altitudine de 2543 de metri și are o suprafață de 130.241 de hectare. Uludağ a fost declarat parc național în 1961.

Uludağ, centru pentru sporturile de iarnă

Pentru că este acoperit de zăpadă timp de 4-5 luni pe an, Uludağ este cel mai popular centru de sporturi de iarnă din Turcia. Centrul de schi dispune de condiții geografice potrivite pentru începători și avansați, dar se poate face și snowboard, patinaj pe gheață ori snowmobile.

De mai bine de 40 de ani, Uludağ este, cu siguranță, cea mai bună destinație din Turcia pentru snowboard, cea mai mare stațiune pentru schi şi locul cu cele mai antrenante petreceri.

În fiecare an Uludağ găzduiește vizitatori străini din mai multe țări. Trebuie spus că în sezonul de iarnă  2021-2022, interesul turiștilor străini a fost foarte mare, cu multe curse charter care au adus turiști polonezi, dar și ruși (mai ales până la izbucnirea războiului din Ucraina). De asemenea, a crescut și interesul turiștilor din Germania și Belgia.

Pe site-ul oficial al stațiunii găsiți posibilități de transport, locuri de vizitat la Uludağ, cafenele, restaurante, și hoteluri.

Bursa, Uludag

Bursa, Uludag

Bursa, Uludag

Bursa, Uludag

Centrul de schi Uludağ

Centrul de schi începe de la altitudinea de 1800 m, unde sunt situate și hotelurile, iar instalațiile ajung până la 2200 m și chiar în vârf, la 2543 m. Centrul a fost înființat în anul 2017 de către proprietarii hotelurilor din zonă, pentru a gestiona un sistem comun de bilete de skipass, pentru cele 22 de rețele de teleschi și 35 km de piste.

Prețurile pentru skipass variază în funcție de numărul de zile dorit, date flexibile, intervale orare. 

Bursa, Uludag

Bursa, Uludag

Uludağ este stațiunea renumită și pentru bogăția florei și faunei sale, iar pe lângă turismul de iarnă, oferă posibilitați pentru camping, drumeții și vara chiar de picnic. 

Se spune că în antichitate vârful Uludağ era cunoscut sub numele de Olympos Mysios și că ar fi fost locul din care zeii au urmărit războiul troian.

%d blogeri au apreciat: