Hotelul Çelik Palas din Bursa a fost construit la propunerea lui Mustafa Kemal Atatürk în 1935, de arhitectul Giulio Mongeri, unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți ai anilor 1900. În industria hotelieră din Turcia este renumit deoarece are distincția de a fi „primul hotel de lux de cinci stele din Turcia”. Proprietarii hotelului își propun să ofere oaspeților săi nu doar o cazare, ci o experiență unică, după cum declara pentru postul NTV, Koray Kırcal, președintele consiliului de administrație.

Hotelul Çelik Palas are 164 de camere, din categoria ultra-lux, o priveliște unică și magnifică asupra orașului Bursa, un hotel în care de-a lungul anilor au fost cazați mulți regi și regine.

Împrejurimile hotelului Çelik Palas sunt la fel de impresionante ca el însuși, având o locație unică în Çekirge, o regiune din Bursa renumită pentru izvoarele termale care conțin minerale de origine vulcanică și alte substanțe chimice naturale care s-au format de-a lungul a milioane de ani. De altfel, după cum spune Koray Kırcal, chiar și organismele sănătoase au nevoie de aceste ape minerale, care sunt extrem de benefice sănătății fiind, de asemenea, un fapt incontestabil că sunt recomandate pentru multe boli.

Hotelul Çelik Palas din Bursa în 1935
Hotelul Çelik Palas din Bursa, în 1935
Hotelul Çelik Palas din Bursa în 1935
Hotelul Çelik Palas din Bursa, în 1935

Istoria Çelik Palace Hotel

Construit în 1935, la instrucțiunea lui Mustafa Kemal Atatürk, Çelik Palace Hotel a fost privatizat în 2007, iar în 2009 a fost închis pentru renovare, fiind redeschis în 2010.

Adoptarea unui stil modern la sfârșitul anilor 1920 l-a condus pe arhitectul Giulio Mongeri în atenția specialiștilor de pretutindeni, aceasta fiind și ultima sa lucrare care împletește stilul modern cu Art Deco. Bursa Çelik Palace Hotel and Spa a folosit primul design de hotel spa din Turcia.

Locația hotelului, cu o panoramă de 360 ​​de grade, a fost extrem de importantă, iar perfecțiunea arhitecturii sale reflectă geniul arhitectural al lui Gulio Mongeri. De altfel, cărțile arhitectului Mongeri sunt studiate și astăzi în universitățile europene de elită.

În incinta Hotelului Çelik se află și Palatul Atatürk, ambele fiind exemple ale arhitecturii de geniu a lui Giulio Mongeri. Palatul Atatürk este decorat cu ultra lux și răspunde astfel celor mai înalte standarde, având 23 de camere și apartamente și oferă oaspeților servicii VIP.

Palatul Atatürk
Palatul Atatürk

Centrul Spa

Centrul Spa din hotelul Çelik are cel mai mare bazin termal din provincia Bursa, fiind unic prin suprafața sa de 3000 m2. Are o piscină termală interioară, 2 băi turcești, 1 secție VIP, servicii de aromoterapie și săli de masaj în care se aplică 12 tipuri de tehnici de masaj, cameră de îngrijire a pielii și secții de relaxare. În plus, există și o piscină în aer liber.

Centrul termal din cadrul hotelului este disponibil între orele 7-22. Serviciile includ baie turcească, piscină termală, saună, tratamente pentru piele și corp, masaj (terapie, relaxare, local, suedez, sport, spumă, celulită etc.), sală de sport.

Atunci când este aplicată în mod regulat, apa termală are efecte curative asupra bolilor alergice, asupra reumatismului, nevralgiilor, bolilor reumatoide, dar și efecte benefice pentru artrită, artroză, astm, eczeme, gută și unele boli ginecologice. Temperatura apei termale la sursă este de 47 C.

Centrul SPA
Imagine din centrul SPA

Cele mai înalte standarde de servicii și arhitectură

Reunind ospitalitatea tradițională turcească cu cele mai înalte standarde de servicii și arhitectură, Hotelul Çelik Palas a câștigat un loc special în rândul celor care i-au trecut pragul de-a lungul istoriei sale.

Hotelul a fost renovat complet și în 2021 și reunește cele mai speciale elemente ale trecutului, prezentului și viitorului Turciei. Frumosul hotel are vedere panoramică asupra Bursei, astfel că puteți respira un aer proaspăt, fiind în apropiere de stațiunea montană Uludağ.

Pentru luna noiembrie 2023, o noapte de cazare are prețuri care încep de la 110 euro.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.