alegeri Turcia, Erdogan

În data de 28 mai 2023, Turcia a mers din nou la vot pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Recep Tayyip Erdoğan a preluat conducerea în cursa electorală și a fost ales președinte pentru a treia oară.

După numărarea a 99.49% din voturi, Recep Tayyip Erdogan a câștigat 52.10%, iar Kemal Kılıçdaroğlu a câștigat 47.90%, prezența la vot fiind de 85.68% în țară și 53.03% în diaspora.

La scurt timp de la anunțarea rezultatelor, președintele Erdoğan s-a urcat în autobuzul electoral pentru a se adresa cetățenilor care așteptau în fața reședinței sale din Kısıklı și și-a exprimat afecțiunea pentru locuitorii Istanbulului și a mulțumit tuturor cetățenilor care au mers la vot. El i-a felicitat pe toți membrii organizației AKP, filialele pentru femei și tineret, pe observatorii urnelor și pe toți cei care au contribuit voluntar la desfășurarea alegerilor. „Am încheiat turul doi al alegerilor prezidențiale în favoarea națiunii noastre. Aș dori să-mi exprim recunoştinţa naţiunii mele pentru că ne-a oferit o zi a democraţiei între două sărbători”, a declarat președintele Erdoğan, citat de presa turcă.

„Aș dori să mulțumesc fiecărui membru al națiunii noastre care ne-a încredințat încă o dată responsabilitatea de a guverna țara în următorii 5 ani. Sper că vom fi demni de încrederea dumneavoastră” a mai spus Erdoğan, care i-a transmis contracdidatului său un simbolic, „Bye, bye, Kemal”.

După deschiderea majorității urnelor de vot, cetățenii care l-au susținut pe președintele Recep Tayyip Erdoğan au ieșit în stradă, atât în țară cât și în străinătate.

Kocaeli, alegatori sarbatorind în strada, foto Anadolu Agency
Kocaeli, alegatori sarbatorind în strada, foto Anadolu Agency

Un comentariu la „Președintele Erdoğan: Câștigătorii alegerilor sunt toți cei 85 de milioane de cetățeni ai noștri

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.