terasa panoramica podea de sticla

La Istanbul a fost deschisă publicului o terasă panoramică cu podea de sticlă, aflată la o înălțime 200 de metri și cu o vedere de 360 de grade asupra principalelor puncte de atracție turistice. Reacția vizitatorilor este diferită, unora le este greu să facă un pas pe podeaua de sticlă, alții însă merg fără frică.

Terasa Sky View Emaar este situată la ultimul etaj al unui mall din partea anatoliană a Istanbulului (în cartierul Üsküdar), la 200 de metri înălțime, cu o lungime de 27 de metri. Terasa cu podea de sticlă este una dintre cele mai impresionante din Europa. De la această înălțime, te poți bucura de o priveliște grozavă a peninsulei istorice, a insulelor, a podurilor din Istanbul și a Turnului Çamlıca.

Cât costă să te plimbi la o înălțime de 200 de metri

La momentul publicării acestui articol prețul unui bilet unic (pentru Emaar SkyView și Emaar Aquariu) este de până la 246 lire pentru cetățenii turci, în funcție de categorie. Turiștii străini au la dispoziție bilete cu un cost de până la 42 dolari, în funcție de categorie (*n.n. prețurile au fost consultate pe site-ul oficial, la data de 1 octombrie 2022)

Terasa cu podea de sticlă poate deveni un simbol al Istanbulului

Directorul general al locației, Gülnur İnkaya, a declarat pentru IHA că locația este formată din două etaje separate, la 200 de metri deasupra solului și la 300 de metri deasupra nivelului mării. Gülnur İnkaya mai spune că terasa cu podea din sticlă este un loc plin de adrenalină pentru cei cărora le este frică de înălțimi. Directorul general Emaar Sky View spune că își dorește ca terasa cu podea de sticlă să devină un simbol al Istanbului pentru turiști.

Întrebat de jurnaliști turci despre experiența avută la Sky View Emaar, unul dintre vizitatori spune că a trăit un sentiment greu de descris. „Istanbulul este sub picioarele noastre. Recomand tuturor. Te amețește la început, dar apoi te obișnuiești”, a spus acesta.

Lucrarea este executată de compania Star Grup.

terasa panoramica podea de sticla
terasa panoramica podea de sticla

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.