Istanbul aglomerație

Datele raportului Livable Cities 2022 al Economist Intelligence Unit (EIU) arată că Viena este considerat cel mai locuibil oraș din Europa cu un scor de 99,1, în timp ce Istanbul a ocupat ultimul loc în clasament cu 57,7 puncte.

Istanbulul a fost clasat pe locul 38, ultimul dintre orașele examinate, fiind afectat de creșterea costului vieții și de problema numărului mare al refugiaților. Deși comparativ cu anul trecut au pierdut punctaj în clasament, Moscova și orașul istoric St. Petersburg s-au clasat deasupra Istanbulului.

În realizarea clasamentului au fost luați în considerare diverși factori, precum viața socială și culturală, divertismentul, serviciile de sănătate, rata criminalității, mijloacele de trai, stabilitatea politică și infrastructura.

Totodată, datele raportului Livable Cities 2022 arată că războiul Rusia-Ucraina a afectat și țările din jur. Astfel, comparativ cu anul precedent, Budapesta și Varșovia au ajuns la capătul listei. la nivel european, orașele din vestul Europei se situează în prima parte a clasamentului, în timp ce orașele din țările est-europene, cum ar fi Bulgaria și România, ocupă locuri joase.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.