Turkish Airlines

Anunțul de mobilizare generală făcut în această dimineață de președintele rus Vladimir Putin a creat panică în rândul cetățenilor ruși. De teamă să nu fie chemați pentru serviciul militar, mulți au decis să părăsească Rusia, luând cu asalt agențiile de vânzare a biletelor de avion. Din acest motiv, prețurile au crescut rapid în această dimineață, iar toate biletele la clasa economic au fost epuizate în doar câteva ore.

Datele Google Trends au arătat că în această dimineață au crescut brusc căutările pentru „Aviasales”, cel mai popular site de vânzare a biletelor de avion din Rusia. În câteva ore au fost epuizate toate biletele pentru zboruri de la Moscova către Istanbul, Erevan, Tbilisi, iar prețul celui mai ieftin bilet din Moscova către Dubai a ajuns la 5.000 de dolari.

În acest moment, conform site-ului Turkish Airlines, nu se mai găsesc bilete la clasa economic pentru zilele următoare pentru ruta aeriană Moscova – Istanbul. Mai sunt câteva locuri la clasa business, cu prețuri cuprinse între echivalentul a 1.355 și 2.813 dolari americani.

Zboruri Turkish Airlines Moscova – Istanbul, 21 – 27 septembrie 2022

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în această dimineață o mobilizare parțială în Rusia, ceea ce a provocat panică în rândul cetățenilor ruși. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că în cadrul mobilizării parțiale vor fi chemați 300.000 de soldaţi în rezervă. Cetățenii Federației Ruse care sunt chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale vor avea statutul de personal militar care servește în armata rusă.

Potrivit cotidianului Moscow Times citat de Sozcu, dacă nu vor răspunde acum la apelul la serviciul militar, rușii din Istanbul și din alte părți ale lumii s-ar putea confrunta cu pedepse grele în Rusia.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.