Antalya

Potrivit datelor Direcției Generale de Carte Funciară și Cadastru, în perioada 2015-2022, cetățenii străini au achiziționat 46.663 de proprietăți în Antalya.

Datele au fost puse la dispoziția opiniei publice în urma solicitării făcute de Rafet Zeybek, deputat CHP Antalya, către Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice.

Politicianul opoziției din Turcia susține că acest fapt nu e firesc într-o țară în care „cetățenii turci nu pot găsi nici măcar o casă de închiriat conform bugetului lor, darămite să cumpere o casă”.

Persoane din 119 țări dețin locuințe în Antalya

Potrivit evidențelor Direcției Generale de Carte Funciară și Sistem de Informații Statistice Cadastrale, persoane din 119 țări diferite au deținut 46.663 de proprietăți imobile în Antalya între anii 2015-2022, iar ca un element de noutate pe listă se află cetățeni din Somalia, Rwanda, Chile, Myanmar și Kribati. „Avem vecini din Indonezia, Argentina, Etiopia, Afganistan, aproape toate țările UE și chiar și Yemen, unde războiul civil continuă”, a declarat Rafet Zeybek, deputat CHP de Antalya.

Datorită creșterii astronomice a prețurilor caselor în Antalya și în întreaga țară, chiriile cresc peste nivelul veniturilor”, avertizează deputatul turc, considerând că dacă cetățenii turci nu au atâta putere de cumpărare ca cetățenii sudanezi și dominicani care și-au cumpărat deja o casă în Antalya, această vină aparține actualei guvernări.