G-Yoo Istanbul locuințe Turcia

În ultimii 4 ani de zile, vânzările de locuințe către străini au crescut în Turcia cu 172%, însă pentru cetățenii turci a devenit aproape imposibil să mai facă acest lucru.

Explozia vânzărilor de locuințe către străini a fost stimulată de o serie de facilități precum acordarea cetățeniei în schimbul achiziției de locuințe, vânzarea de terenuri, ori înființarea unei companii.

Într-un răspuns oferit de ministrul mediului, urbanizării și schimbărilor climatice, Murat Kurum, la solicitarea unui parlamentar al opoziției, se arată că în perioada 1 ianuarie 2018 – 15 februarie 2023, persoanele străine au achiziționat apartamente ale căror valoare totală este de peste 190 miliarde TL (aproximativ 9 miliarde de euro).

Printre cei care au achiziționat cele mai multe locuințe sunt cetățenii din Iran, Federația Rusă, Irak, Germania, Afganistan, Kuweit, Arabia Saudită, Kazahstan, Azerbaidjan și Ucraina.

Deputatul CHP Özcan Purçu acuză autoritățile pentru situația creată: „Cumpărarea unei case în țara noastră este un vis pentru turci și o oportunitate pentru străini.” Acesta mai spune că vânzarea locuințelor către străini și obținerea pe această cale a cetățeniei turce ar fi în avantajul guvernului condus de președintele Erdogan.

„În timp ce turcii nu pot plăti nici măcar chiria, ori răsfoiesc reclame de genul „Îmi caut coleg de cameră” pe internet, ce confruntăm cu creșterea exponențială a străinilor pe teritoriul Turciei”, a declarat deputatul CHP Özcan Purçu, citat de presa turcă.

CITEȘTE ȘI: Creștere record a prețurilor locuințelor în Turcia. Antalya în fruntea clasamentului

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.