fermieri cereale

Copleșiți de scumpirile la curent electric, fermierii turci au primit cu bucurie vestea că vor primi un sprijin pentru plata facturilor.

La finalul ședinței de cabinet din această săptămână, președintele Erdoğan a anunțat că facturile la energie electrică vor fi plătite de abia la sfârșitul recoltei. Acest fapt oferă un răgaz fermierilor, deoarece acum aceștia pot plăti facturile la electricitate de abia după ce vând recolta și încasează veniturile, anunță Anadolu Ajansi.

Fermierii noștri își vor putea achita datoriile la energie electrică cu o scadență de până la 5 ani și cu posibilitatea rambursării fără dobândă”, a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Acesta spune că scopul principal este de a nu-i descuraja pe fermieri aflați în fața valului dr scumpiri și de a preveni creșterile dezechilibrate ale prețurilor la alimente. “Îmi doresc ca aceste facilități, în ceea ce privește costurile energiei, să le fie benefice fermierilor noștri”, a mai spus președintele turc.

Reamintim că în ultimii 11 ani, Turcia a pierdut jumătate din fermierii înregistrați, iar datoriile acumulate au depășit 230 de miliarde de TL, echivalentul a 12,5 miliarde de dolari. Potrivit datelor oficiale preluate de Sozcu, numărul fermierilor este în scădere, ajungând sub limita de 500.000 din cauza faptului că aceștia fac foarte greu față creșterii costurilor de producție.

Vești bune pentru beneficiarii de ajutor social

Vești bune și pentru cetățenii turci care beneficiază de ajutor social. Președintele Erdoğan a anunțat că a fost majorat bugetul alocat programelor de ajutor, de la 6 miliarde TL la 11,5 miliarde TL (aproximativ 700 milioane de dolari). Președintele Turciei spune că din acești bani se vor achita ajutoarele pentru plata facturilor la gaz, astfel încât cetățenii turci să nu sufere de frig la iarnă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.