Istanbul
  1. Un terorist PKK a fost arestat într-o operațiune antiteroristă efectuată  la Istanbul, a declarat Ministerul de Interne. Identificat ca fiind Sonuc Gurdegir, numit în cod Rodi Cevlik – membrul PKK a fost găsit ascuns într-o reședință din districtul Atașehir. Gurdegir era responsabil cu provincia Erzurum în cadrul PKK și se afla în categoria portocalie a listei Ministerului de Interne. În campania teroristă de peste 35 de ani împotriva Turciei, PKK – listată ca organizație teroristă de Turcia, SUA și UE – a fost responsabilă pentru moartea a cel puțin 40.000 de persoane, inclusiv femei, copii și sugari. (Anadolu Ajansi)
  2. Echipa națională de volei fete a Turciei a învins astăzi Olanda și a terminat pe prima poziție a grupei D a Campionatului European de Volei, care s-a desfășurat la Cluj. Turcia a câștigat toate cele 5 meciuri de până acum, iar în următorul meci vor înfrunta Bulgaria. (Sozcu)
  3. Turcia se confruntă cu o creștere exorbitantă a chiriilor, astfel că un apartament care până acum era închiriat cu 1.000 TL, acum costă 2.500 TL. La Istanbul există o creștere de peste 60%. (NTV)
  4. Cea mai recentă situație a infectărilor în Turcia, făcută publică de Ministerul Sănătății pentru perioada 7-13 august, atrage atenția prin numărul mai mare de decese, creșterea gradului de ocupare a paturilor și a numărului mediu de pacienți în stare gravă. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 293.037 de teste Covid-19, 19.191 au fost testate pozitiv, iar 230 de persoane au murit.(Sozcu)
  5. Președintele Erdoğan a anunțat datoria de 6,4 miliarde de dolari de la Fondului Monetar Internațional, fără a menționa numele FMI. Acesta a declarat astfel: „Odată cu tranzacțiile finalizate, rezervele CBRT vor depăși 115 miliarde de dolari în zilele următoare”. (Sozcu)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.