turnul camlica

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia, Adil Karaismailoğlu, a declarat că Turnul Çamlıca, care a devenit un centru de atracție în Istanbul, a găzduit peste 1.036.586 de vizitatori din în care a fost deschis, 1 iunie 2021.

Vizitatorii au petrecut în medie 44 de minute în Turnul Çamlıca, care oferă o priveliște excepțională asupra Istanbulului.

De la inaugurarea sa, Turnul Çamlıca a contribuit și la economia și turismul metropolei, deoarece turiștii străini din diverse părți ale lumii au manifestat un interes major pentru noul edificiu.

Turnul Çamlıca are 369 de metri lungime, se află la 587 de metri deasupra nivelului mării și este cel mai înalt turn din Europa cu această caracteristică. Turnul Çamlıca are 49 de etaje, dintre care patru sunt subterane.

Acesta a adus o contribuție semnificativă la panorama Istanbulului, prin îndepărtarea a 33 de antene vechi care provocau atât o poluare vizuală, cât și electromagnetică, precizează Anadolu Agency.

Informații pentru turiști

Programul de vizitare a Turnului Çamlıca este zilnic între orele 10-22.

Conform site-ului oficial, la data de 8 aprilie 2023, costul unui bilet pentru turiștii străini este de 375 TL și de 600 TL pentru acces rapid.

Pentru cetățenii turci costul biletului este cuprins între 50 și 150 TL.

Pentru cafenea și restaurant se pot face rezervări AICI.

Adresa Turnului Çamlıca: Küçük Çamlıca Mahallesi, Çilehane Caddesi, Oyma Sokak No:1 ÜSKÜDAR, Istanbul, Turkiye.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.