turcia malul marii restricții

În această dimineață, în Turcia au fost suspendate toate restricțiile de circulație aplicate în cadrul pandemiei de coronavirus.

În urmă cu câteva zile, Ministerul Afacerilor Interne din Turcia a emis o circulară cu privire la a treia fază a normalizării treptate care începe azi, 1 iulie, când se încheie restricțiile de călătorie urbane și interurbane.

De astăzi, se vor redeschide cinematografele, iar numărul persoanelor care se pot afla atât în spațiile deschise, cât și în cele închise, inclusiv în restaurante și cafenele nu va mai fi limitat.

Autoritățile din Turcia insistă pe respectarea regulilor preventive, precum purtatul măștii, distanțarea socială și spălarea /dezinfectarea mâinilor. Reamintim că după perioadele de lockdown parțial și complet implementate între 14 aprilie și 17 mai 2021, când au fost luate măsuri stricte în lupta împotriva epidemiei, procesul de „normalizare treptată” a fost realizat în mai multe etape.

Care sunt noutățile pentru turiști

De la 1 iulie 2021, nu vor mai fi aplicate restricții în cafenele și restaurante, cu condiția respectării distanței între mese și scaune, așa cum sunt acestea specificate în Ghidul de lucru de gestionare a epidemiei de la începutul lunii iunie. De asemenea, s-au redeschis sălile de jocuri, cu respectarea programului stabilit anterior prin licențele de lucru și au fost ridicate și restricțiile referitoare la activitatea zonelor de picnic, de recreere, în campinguri, parcuri sau grădini.

Datorită riscului de infectare, NU se vor redeschide cafenelele pentru narghilea (inclusiv în spațiile de cazare) a căror activitate rămâne suspendată până la luarea unei noi decizii.

Evenimente precum concerte, festivaluri, tabere vor fi permise cu condiția să fie lăsat un spațiu liber de minimum 4 metri pătrați în spațiile deschise și 6 metri pătrați în cele închise, precum și regulile de curățare / spălare / dezinfectare și mască.

Rămâne interzis fumatul în spațiile publice!

Difuzarea de muzică în spațiile special destinate, inclusiv cele de cazare, se va putea face până la miezul nopții, urmând ca ulterior să se ia o nouă decizie referitoare la această chestiune.

De asemenea, în unitățile de cazare se vor ridica restricțiile cu condiția respectării regulilor și principiilor din Ghidul de lucru și de gestionare a epidemiei: regulile de spălare / dezinfectare a mâinilor, purtatul măștii și distanțarea socială, iar operatorii trebuie să ia măsurile necesare pentru a preveni concentrarea turiștilor în anumite zone din spațiile de cazare (restaurante, cluburi etc.) și pentru a pune în aplicare regulile de distanțare fizică.

Sunt păstrate măsurile de control COVID-19 pentru călătoriile aeriene, terestre și maritime

Pasagerii care sosesc în Turcia vor fi obligați să completeze cu 72 de ore înainte, formularul de pe site-ul https://register.health.gov.tr. La intrarea în Turcia, turiștii vor fi verificați pentru eventuale simptome. Oricine este suspectat că are COVID-19 va fi transportat la un spital pentru examinare sau într-un cămin pentru a se autoizola. Dacă se constată că o persoană de pe o anumită aeronavă / vehicul / navă are COVID-19, formularele de informații completate la sosire vor fi utilizate pentru a identifica alte persoane care au fost în contact cu aceasta, iar ulterior vor fi supuse la izolare / carantină de 14 zile.

La intrarea în Turcia, pasagerilor se solicită un document emis de autoritățile oficiale ale țării de origine care să ateste că au fost vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte de intrare în Turcia și / sau au avut boala și s-au vindecat în ultimele 6 luni.

Dacă pasagerii nu pot depune un certificat de vaccin sau documentele care dovedesc că au suferit de boală în conformitate cu regulile menționate, sunt suficiente depunerea rezultatului negativ al unui test PCR efectuat în termen de 72 de ore înainte de intrarea în Turcia sau rezultatul negativ al testului antigen rapid, făcut în termen de 48 de ore înainte de intrarea în Turcia.

Cei care fac turism medical vor avea nevoie de viză medicală și documentație medicală specifică pentru a intra în Turcia, mai multe detalii putând fi obținute pe site-ul web al Ministerului Turc al Afacerilor Externe.

Procedurile companiilor aeriene

Companiile aeriene și aeroporturile au implementat noi proceduri pentru călători, iar pasagerii trebuie să le respecte pentru a călători. De exemplu, măștile trebuie purtate în aeroport și în avioane, iar pasagerii care sosesc pot fi supuși controalelor de sănătate și testelor PCR. Trebuie să verificați site-urile aeroporturilor și ale companiilor aeriene pentru mai multe informații și îndrumări specifice.

Începând din data de 15 ianuarie, a fost implementată prevederea ca folosirea pentru transportul în comun a „Istanbul Kart”, pentru orice persoană cu vârsta peste 6 ani să fie făcută după conectarea cardului cu codul HES. În acest sens, recomandarea este să cumpărați „Istanbul Kart” pentru fiecare persoană din familia dvs. și să asociați Istanbul Kart cu codul HES.

Autoritățile anunță că se vor intensifica la capacitate maximă controalele în perioada următoare, în acest sens fiind deja întărit numeric personalul de control și cu ofițeri ai altor instituții și organizații, sub coordonarea guvernatorilor.

Cum te poți testa în Turcia

Testarea PCR în timpul șederii în Turcia pentru cetățenii străini este limitată la cei care au simptome, sau la cei care ar putea avea o cerință de intrare în țara lor de origine, iar testarea este plătită de călător. Guvernul Turciei și-a actualizat site-ul web cu lista facilităților din Turcia care efectuează teste COVID-19.

Testarea PCR este disponibilă pe aeroportul din Istanbul. Nu este nevoie de o programare, deoarece un centru de testare este deschis 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână. Taxa de testare este de 250 TL sau aproximativ 25 euro. Cei interesați trebuie să ajungă la aeroport cu cel puțin 6 ore înainte de zbor, cu un bilet valid și un pașaport valabil, iar obținerea rezultatelor testelor durează până la 5 ore.

De asemenea, este disponibilă acum testarea PCR și pe aeroportul Ankara Esenboğa. La fel ca la Aeroportul Istanbul, nu este nevoie de o programare pentru a vizita centrul de testare al aeroportului, deoarece este deschis 24 de ore pe zi și șapte zile pe săptămână. Centrul de testare este situat în terminalul de plecări internaționale, dincolo de punctul de control, iar taxa de testare este de 250 TL sau aproximativ 25 euro. Trebuie să ajungeți la aeroport cu cel puțin 7 ore înainte de zbor cu un bilet valid și un pașaport valabil, deoarece rezultatele testelor durează până la 6 ore.

Pasagerilor în tranzit, cu o valabilitate mai mică de 6 luni a pașaportului, nu li se va permite să părăsească zonele de tranzit ale aeroportului pentru a obține un test COVID. Pasagerii care nu pot ieși din zona de tranzit și necesită un test COVID-19 îl pot solicita la biroul de informații al zonei de tranzit.

Normalizarea pentru cetățenii turci

Începând de joi, 1 iulie 2021, ora 5, s-au suspendat toate restricțiile de circulație impuse seara, în weekend, precum și cele referitoare la călătoriile urbane și interurbane, renunțându-se astfel la limitările de capacitate a pasagerilor / locurilor pentru toate vehiculele de transport public urban și / sau interurban. De asemenea, sunt ridicate și restricțiile privind utilizarea vehiculelor de transport public de către cetățenii cu vârsta peste 65 de ani și tinerii / copiii cu vârsta sub 18 ani vor fi ridicate.

Locurile de muncă ce au avut în acest interval activitatea suspendată își pot relua activitatea, cu condiția respectării principiilor de bază pentru combaterea epidemiei: regulile de curățare, spălare, dezinfectare, purtatul măștii și distanțarea socială. Magazinele alimentare vor fi deschise având program normal de funcționare.

Cinematografele, a căror activitate a fost de asemenea suspendată în ultimele luni, vor funcționa începând de astăzi.

Nunțile se vor putea desfășura până la ora 24, fiind permisă furnizarea de alimente și băuturi, precum și difuzarea muzicii, dar în conformitate cu prevederile din Ghidul de lucru și de gestionare a epidemiei, este specificat faptul că sunt interzise anumite dansuri și momente tradiționale în care distanța socială nu poate fi menținută, până la o nouă decizie de recomandare a autorităților. Nu va exista nicio restricție de participare la ceremoniile de nuntă, cu excepția distanțării sociale, mai exact un minim de 6 metri pătrați pe persoană, care se aplică în continuare pentru locurile închise.

În instituțiile publice, se va reveni la programul de lucru inițial, intervalul de masă și de odihnă urmând a fi stabilit de guvernatorii provinciilor în funcție de anumite caracteristici. Referitor la activitățile ONG-urilor, sindicatelor, instituțiilor publice, organizațiilor profesionale, cooperativelor și sindicatelor, inclusiv adunarea generală și toate tipurile de reuniuni, demonstrații sau marșuri, trebuie păstrată în continuare măsura distanțării sociale de minimum 4 metri pătrați în spații deschise și 6 metri pătrați în spații închise.

La intrarea în Turcia, cetățenilor turci care NU POT depune un raport de testare PCR cu un rezultat negativ, care să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge la granița turcă, li se va permite să meargă la reședința lor după aplicarea unui test PCR sau testul rapid antigen la frontieră, iar cei cu rezultate pozitive ale testului vor fi izolați.

Codul Hayat EveSigar (HES) rămâne obligatoriu pentru transportul public din interiorul orașului, pentru călătoriile cu autobuzul interurban, rezervări la hotel și zboruri internaționale și interne.

Context

Relaxarea măsurilor a venit chiar dacă numărul infectărilor nu a ajuns la ținta autorităților, care spuneau că Turcia va suspenda lockdownul doar dacă numărul zilnic de infectări va fi sub 5.000, deoarece restricțiile sunt evaluate în baza acestui criteriu. În ultima zi a lunii iunie, în Turcia s-au înregistrat 5.496 cazuri de noi infectări.

În schimb, procesul de vaccinare se derulează mult mai rapid de la începutul lunii iunie, acum având acces la vaccinare toată populația cu vârsta peste 18 ani. Până pe 1 iulie, au fost vaccinate 15.122.548 de persoane cu ambele doze de vaccin, iar 34.753.872 de persoane cu o doză, la o populație de aproximativ 84 de milioane de persoane.

vaccinare Turcia
vaccinare Turcia

Știri

Țara lui Mevlana: Konya

9 minute 2 săptămâni
turnul fecioarei ataturk foto Turcia programare spital Constituția Turciei accident Teleferic Antalya foto Anadolu Agency lalele tunceli sursa foto TRT NATO Erdogan, după alegerile din 31 martie 2024